Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Faq

Afschilfering op beton: waarom en hoe los je dit op?

Betonnen vloeren kunnen verschillende hechtproblemen vormen. Beton is hoog alkalisch en kan dus chemisch reageren met alkyd- of olieverven waardoor hechting sterk vermindert. Beton bevat ook vocht en zouten die naar het oppervlak kunnen stijgen ( bloei ) . Dit veroorzaakt een stofachtig oppervlak. Gelijkvloer en kelders hebben een veel grotere kans op veel vochtopname. Alle beton zou moeten over een damp-barrière worden gegoten. Kelderbeton zou over een geode hoeveelheid grind moeten worden gegoten om zo het vocht zo snel mogelijk aft e drijven tijdens problemen. Vocht en slechte voorbereiding zijn de meest voorkomende oorzaken van hechtproblemen.
Een andere mogelijk oorzaak is gepolierd beton. Gepolierd beton is ONOVERSCHILDERBAAR tenzij voorbehandeld. Daarnaast kan ouder beton kruimelachtig worden waardoor vocht, olie en ander niet wenselijk materiaal de poriën vult waardoor de hechting sterk vermindert.

Oplossing:

Verwijder de verf door grondig te schuren. Reinig de vloer door te schuren met een sterke detergent. Vermijd zachte handwaszepen gezien deze verzachters in zich hebben en hechtingsproblemen veroorzaken. Het kan noodzakelijk zijn Afbijters te gebuiken om de verf van het substraat te verwijderen. Vloeren die bloodgesteld waren aan veel olie en vet moeten gereinigd worden met een industriële ontvetter. Reinig daarna de vloer zeer grondig met water. Laat het oppervlak drogen gedurende enkele dagen. Verdeel vervolgens over de volledige vloer een oplossing van 10% mierenzuur om het te etsen ( op gepolierd beton verplicht ). Draag geschikte handschoenen en oogbescherming. Volg de richtlijnen op de verpakking.

Terug naar vragen
Naar boven