Schrijf u in op onze nieuwsbrief


B&B O-Lit - Paal

 B&B O-Lit: voor een authentieke Kempense sfeer

Midden het groen, tussen de velden staat er in een Paal een typische Kempense langgevelhoeve die volledig gerenoveerd en omgetoverd werd tot een gezellige B&B met vier kamers, een fijn zaaltje voor meetings en vergaderingen en een authentiek bakkershuisje waar je rond het vuur van de oude bakoven een glaasje kan drinken aan de bar. In O-Lit word je verwelkomd door Marie-Elisa en Emmanuel die er in slaagden om er een gezellige, warme en sfeervolle thuis van te maken voor hun gasten.
Voor de renovatie van de hoeve greep Marie-Elisa terug naar natuurlijke materialen door een combinatie te maken met hout, baksteen en stalen ramen. Daarom koos ze voor de verdere invulling van het interieur voor sobere tinten waardoor we het geheel kunnen definiëren als landelijk strak. Voor het kleurenpalet van de schilderwerken vond Marie-Elisa volledig haar zin bij Paintfactory. Ze koos voor de muren drie bepalende kleuren, namelijk Worn White, Half Moon en Moon and Stars. Ondanks deze eerder neutrale tinten, wou ze toch vooral dat het gezellig en warm oogde waardoor er in elke kamer en in elke ruimte wel een detail terug te vinden is die de sfeer bepalen. In de kamer op het gelijkvloers werd een deel van de oorspronkelijke vloer bewaard die een perfecte kleurencombinatie vormt met de oranje accentmuur. In een andere kamer matcht de muurkleur perfect met de donkere eiken balken en in nog een andere kamer zorgt de combinatie van de eiken parketvloer met de sobere muren voor een knus effect.

_MG_6863-bewerkt.jpeg       _MG_7403-bewerkt.jpeg      _MG_7314-bewerkt.jpeg
Achter de boerderij staat een authentiek bakkershuisje met nog een echte oude bakoven. De gasten kunnen er terecht voor een drankje of genieten er nog wat gezellig na terwijl het vuur van de bakoven knettert en het er geurt naar heerlijk vers brood. Om deze intieme, gezellige sfeer te versterken, werden de muren geschilderd in donkergrijze kalkverf van Paintfactory.
Wie houdt van rust en de natuur, maar ook wel eens de benen wil strekken, mag bij B&B O-Lit alvast rekenen op een warm en hartelijk welkom.

_MG_7471-bewerkt.jpeg

Terug naar overzicht referenties
Naar boven