Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Badkamer: relaxen of actieve ruimte?

Badkamer: relaxruimte of energiek kuuroord?


Is je badkamer toe aan een nieuw likje verf? Staat de badkamer ondertussen ook al schilderklaar? Dan kan je meteen overschakelen naar het leukste gedeelte: een kleurtje kiezen! Ben je iemand die graag urenlang ligt te dobberen in je bad? Dan zorgt een sfeervolle badkamer voor extra ontspanning. De ochtendrush, je klaarmaken voor een uitstap of een snelle douche? Dan is een actieve badkamer meer iets voor jou. 


Het voordeel van onze badkamerverf MUUR BADKAMER is dat ze, naast haar specifieke eigenschappen zoals waterresistent en perfect afwasbaar, te verkrijgen is in alle kleuren volgens het Paintfactory kleurenmengsysteem. Kies daarom je favoriete kleur voor je perfecte badkamer.
MUUR BADKAMER kan je ook perfect gebruiken om de tegeltjes in je badkamer een nieuwe toets te geven. Maak eerst de tegeltjes schoon en breng daarna een eerste laag MUUR BADKAMER aan. Laat 48 uren drogen en eindig met een tweede laag. Klaar!

muurbadkamer.png
Meestal is het sanitair in een badkamer wit waardoor je heel wat mogelijkheden hebt om een contrast te maken met een kleurtje. Wit sanitair nuanceert ook en zorgt ervoor dat de toon niet te druk wordt, ook al kies je voor een opvallende kleur.
Je kleurkeuze hangt ook samen met het ruimtegevoel dat je wilt creëren in je badkamer. Lichte tinten doen een ruimte over het algemeen ruimer lijken, terwijl donkere tinten de ruimte eerder gaan verkleinen. Heb je een grote badkamer? Dan kan je het net knusser en gezelliger laten lijken door een donkerder kleur aan te brengen.

  • Helemaal zen

Als je graag vertoeft in je badkamer en je er helemaal zen wil voelen dan kies je best voor kleuren die een zekere rust uitstralen. Denken we hierbij aan warme aardetinten zoals terracotta of zandkleuren. Ook pasteltinten komen goed tot hun recht in een badkamer en zorgen voor een harmonieus geheel. De muren trekken met deze tinten niet de aandacht waardoor je een heel rustgevend gevoel creëert. Wil je dan toch wat accenten leggen? Dan kan dat met leuke badkameraccessoires of handdoeken in een fellere kleur waardoor die dan een leuke blikvanger vormen.

shutterstock_1570349.jpg

  • Energie troef

Hou je meer van actie en mag het wat levendiger aanvoelen in je badkamer? Dan kies je voor fellere kleuren. De badkamer is eigenlijk de ideale ruimte om met kleur te experimenteren. Meestal heb je ook bepaalde lichtspiegelingen en weerkaatsingen in een badkamer waardoor sommige tinten zorgen voor een leuk spel met schaduwen en lichtschakeringen. Groen- en oranjetinten of geel zijn opgewekte kleuren die perfect matchen in een badkamer. Durf je je nog een stapje verder wagen? Kies dan bijvoorbeeld voor fuchsia of felblauw. Een aandachtspuntje bij een actieve badkamer is dat je met een felle kleur eerder moet opteren voor een enkele accentmuur of een evenwicht zoeken tussen geverfde muren en wandtegels. Een hele badkamer in een opvallend kleur steken, maakt het anders te druk.
Let ook op met spiegels. De kleur die gereflecteerd wordt in de spiegel heeft immers een invloed op hoe je er uitziet. Warme kleuren doen je stralen, maar koude kleuren laten je er bleker uitzien. Bepaalde tinten groen, kunnen je huid een gelige kleur geven waardoor je er wat ziekjes uitziet. Oplossing is een neutrale kleur kiezen voor de muur die reflecteert in de spiegel.

shutterstock_44583481.jpg


Twijfel je toch nog over welke tint de IT-kleur is voor je badkamer? Vraag gerust raad aan een van onze medewerkers in een van onze winkels.

Terug naar het overzicht
Naar boven