Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Bill Clinton wil alle daken wit schilderen...

Voormalig Amerikaans president Bill Clinton heeft een artikel gepubliceerd waarin hij uitlegt wat de beste manier is om op korte termijn veel jobs te creëren: daken wit verven ...

“Als je alle daken wit gaat schilderen zorg je ervoor dat de aarde minder snel opwarmt én creëer je direct extra banen”, aldus Bill Clinton.
Miljoenen Amerikaanse huizen hebben hun dak bedekt met teer. “Deze teerdaken nemen grote hoeveelheden energie op waardoor er meer gekoeld zal worden door airconditioning”, aldus Clinton in een artikel gepubliceerd op de website van The Atlantic. “Elk zwart dak in New York moet wit worden; elk dak in Chicago moet wit worden; elk dak in Little Rock moet wit worden en elk plat dak bedekt met teer moet wit worden. In de meeste gevallen verdien je de kosten voor de verf en de arbeid al in een week terug. Het is het goedkoopste wat je kan doen”, aldus de oud-president. “In de Amerikaanse bouwsector is er ongeveer twintig procent werkloosheid en ook ongeschoolde arbeiders kunnen daken wit verven”, besluit Clinton.
Het schilderen van de daken kan in de zomer binnenshuis tussen de 8 en 10 graden verkoeling brengen. Dit is mogelijk doordat het dak, in plaats van warmte van de zon op te nemen, deze nu terug de ruimte in weerkaatst. Hierdoor ontstaat er naast een temperatuurdaling binnenshuis ook een wereldwijde temperatuurdaling.

bill clinton.jpg
(bronnen: www.clubvan30.nl – The Atlantic)

 

 

Als dit je op ideeën brengt, dan kan je bij Paintfactory terecht voor ‘DAK’, ons waterverdunbaar dakdichtingsmiddel op basis van hoogwaardige acrylaatharsen en lichtechte pigmenten. DAK is toepasbaar op leien daken, roofing, golfplaten, dakpannen en dergelijke. De verf is praktisch reukloos. Ze beschermt je dak tegen vorstschade en is ook waterafstotend. DAK is verkrijgbaar in verpakkingen van 2.5, 5 en 10 liter en is naast een aantal andere kleuren uiteraard ook verkrijgbaar in wit!

Terug naar het overzicht
Naar boven