Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Blauw huis maakt buurt gek

In het Oostenrijkse Klagenfurt - what's in a name - klaagt de buurt steen en been over een huis dat helemaal blauw is geschilderd. Architect Peter Kaschnig was naar eigen zeggen benieuwd naar het psychologische effect van omringd te worden door één enkele kleur, meldt The Sun. Hij verfde en spoot daarom heel zijn huis knalblauw, inclusief de badkamer, slaapkamer, vensterbanken en zelfs de bloempotten.

Buurt
"Het is een belachelijk zicht, het past hier totaal niet en alle bezoekers die het aantrekt zijn een pest," vat buurvrouw Heidi Manning het mooi samen. "Je kan hier niet eens meer parkeren en onze privacy is foetsie," foetert ze.

Impact
Kaschnig daarentegen is euforisch over zijn experiment. "De resulaten overtreffen mijn verwachtingen. Het heeft echt een enorme impact op de zintuigen," zegt hij. "Het verandert de hele 3D-impact van een kamer. Ik weet dat er critici zijn, maar er zijn ook veel mensen geïnteresseerd in mijn project," luidt het. De buren alleszins niet. (sam)

Bron: HLN.BE

Paintfactory:

Wilt u hetzelfde effect bekomen, dan heeft Paintfactory voor elke ondergrond een perfect en betaalbaar verfsysteem. De vraag is echter of uw buren dit zo leuk zullen vinden...
Iets anders dan blauw? Maar ook niet zomaar wit... Klik hier.

Ter info:

LAK SATIN 2,5L in hoofdkleur 'blauw' kost €23.90 en is goed voor ca. 30m² blauw verfplezier (1 verflaag). Ideaal voor hout en metaal binnen en buiten.
Met 10 L MUUR MAT in hetzelfde hoofdkleur 'blauw' kun je ca. 90 m² muren schilderen (1 verflaag). Kostprijs €44.

Terug naar het overzicht
Naar boven