Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Breng je badkamer tot rust of ...

Breng je badkamer tot rust of maak er een frisse start van de dag van!

De badkamer wint vandaag steeds meer aan belang in huis. Aan de inrichting van deze ruimte wordt dan ook veel aandacht besteed. Het is tenslotte de plek waar je jouw dag begint en eindigt. En daarom verdient ze een uitgebalanceerd kleurenpalet. Wij helpen je graag een eindje op weg met de juiste kleuren voor je badkamer.

Of je nu een kleine of een grote badkamer hebt de sfeer van deze ruimte creëer je grotendeels met kleur. Het is belangrijk een kleurenpalet te kiezen dat bij je past, dat de juiste sfeer reflecteert die je voor je badkamer in gedachten hebt. Daarom ga je best eerst even bij je zelf na hoe je de badkamer gebruikt, eerder passief of juist heel actief. Is het een ruimte waar je lang blijft en volledig tot rust wil komen? Of een plek waar je snel een verkwikkende douche neemt en vlug weer verdwijnt?

Een oase van rust
Wil je van je badkamer een oase van rust maken, dan kies je best voor warme tinten. Maar zorg ervoor dat het rustige kleuren zijn, die maken dat je ook lang in de badkamer wil vertoeven, zoals warme groentinten, zachte bruinen, crèmekleuren, … Pas op met rood en fel oranje, dat zijn wel warme kleuren, maar net iets te actief om echt rust te brengen, ze moedigen je niet aan om veel tijd voor jezelf te nemen in deze ruimte. Lila en zachte paarstinten zijn kleuren die de nodige rust uitstralen en dan weer wel perfect kunnen in een badkamer waar je wil relaxen. In een badkamer die rust moet uitstralen, werk je ook best met 'ton-sur-ton' kleuren of kleuren die in hetzelfde kleurenpalet liggen en slechts een paar tinten van elkaar verschillen. Ton-sur-ton kleuren maken dat het niet te druk wordt in je badkamer en scheppen een relaxte sfeer.

bathroom-paint-ideas-1.jpg

Een snelle start
Wil je net een actieve ruimte maken van je badkamer, een plek die zorgt voor een snelle start in de ochtend, dan kan je gerust opteren voor fellere kleuren. Maar beperk die toch best tot één accentmuur. Meestal is de muur waarop je kijkt als je de badkamer binnenstapt de meest geschikte muur voor een accentkleur. Hier kan je bijvoorbeeld met oranje werken. Het is een actieve maar toch vrolijke en warme kleur die gegarandeerd voor een goed humeur zorgt aan het begin van de dag. Ook fel roze, turkoois of grasgroen kunnen gerust in een actieve badkamer. Of zonnig geel. Deze kleur zorgt niet alleen voor een frisse start in de ochtend maar geeft je daarbovenop steeds het gevoel wakker te worden op een zonnige dag…

SU0406106a_1_y.jpg Home-improvement-bathroom-decoration-530x415.jpg

Hygiënisch en fris
Hou je toch meer van een frisse badkamer, waar hygiëne een belangrijke rol speelt, kies dan voor iets koudere kleuren. Blauwtinten passen hier perfect, blauw wordt geassocieerd met water en hoort dus echt thuis in de badkamer. Het geeft je een gevoel van welbehagen en sereniteit. Blauw kalmeert, verfrist en verkoelt. Maar ook citroengeel of limoengroen zorgen voor verfrissing en hullen de badkamer in een reine en frisse sfeer.

blue-bathroom-decorating-1.jpg creavit-favori-banyo-takama-22.jpg

Nog enkele tips:
• Bestaat je badkamer hoofdzakelijk uit wit sanitair en witte meubelen, opteer dan zeker voor een warmere kleur op de muren, zodat het geheel niet te koud lijkt. Zijn er juist veel warme materialen aanwezig in je badkamer, zoals hout, dan zijn neutrale kleuren eerder aangewezen.
• Wil je een kleine badkamer groter laten lijken, dan ga je best voor lichte kleuren. Enkel in badkamers met veel ruimte en voldoende lichtinval kan je opteren voor donkere kleuren zoals zwart of donkergrijs.
• Pas op met spiegels… De kleur die gereflecteerd wordt in de spiegel heeft namelijk invloed op hoe je eruit ziet in die spiegel. Warme kleuren zorgen er meestal voor dat je er goed uitziet, maar koude kleuren laten je bleker lijken. En de verkeerde kleur groen kan jouw huid een gelige kleur geven, waardoor je er slechter uitziet. Zorg daarom voor een neutrale kleur op de muur die gereflecteerd wordt in de spiegel.
• Kies steeds accessoires die bij de kleuren in je badkamer passen. Dit versterkt de harmonie in deze ruimte.

Paintfactory heeft een aantal verven die uitermate geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals badkamers. Spring gerust eens binnen voor het juiste advies. Ook bij de kleurkeuze voor jouw badkamer helpen we je graag verder.

Terug naar het overzicht
Naar boven