Schrijf u in op onze nieuwsbrief


De juiste bescherming voor je tuinhuis

Stijn en Nele Ysebaert uit Ename kochten enkele weken geleden een tuinhuis dat een volledige winter had buitengestaan als toonzaalmodel. Het hout was nog niet behandeld en had al een beetje geleden onder de strenge wintermaanden. Het koppel vroeg advies bij Paintfactory om het tuinhuis op te frissen en het de juiste bescherming te geven.

Om het onbehandelde tuinhuis van Stijn en Nele de juiste bescherming te bieden, gaf Paintfactory het volgende advies:
 
Schuur eerst alles grondig met korrel P120 om het reeds aangetaste hout te verwijderen.
Schuur nadien fijn om de opruwing van de houtvezels te verwijderen.
Smeer daarna het hout in met Curatief Hydro. Dit is een gebruiksklare insecten-,  schimmel- en termietendodende emulsie voor preventieve en curatieve behandeling van timmerhout. Curatief Hydro kan je aanbrengen met een kwast, maar je kan er het hout ook mee besproeien. Draag bescherming aan handen, mond en ogen en laat de emulsie minimum 24 uur drogen voor je verder werkt. Dit product zorgt ervoor dat het hout van je tuinhuis niet aangetast wordt door ongedierte.
 
Omdat Nele en Stijn naast een duurzame behandeling ook graag een kleurtje wilden op hun tuinhuis adviseerde Paintfactory om er een lak op te plaatsen:
Breng eerst 1 laag Primer Hout wit aan als grondlaag. 
Werk daarna af met 2 lagen Lak Satin in een kleur naar keuze.
 
Met deze eenvoudige behandeling oogt het tuinhuis van Nele en Stijn niet alleen mooi, het kan ook goed beschermd de zomer in!
 
Tuinhuis2.jpg

Terug naar het overzicht
Naar boven