Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Dubbel zoveel klachten over graffiti? Wij helpen u!

Dubbel zoveel klachten over graffiti

  • donderdag 19 november 2009
  • Bron: belga
  • Auteur: mcu

Het aantal graffitispuiters in ons land neemt ieder jaar toe. In steden als Antwerpen en Brussel wordt het aantal echte graffitispuiters op een duizendtal geschat. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

De politie kreeg vorig jaar 6.255 klachten binnen, meer dan een verdubbeling in vergelijking met het jaar voordien.

Op sommige plaatsen zorgt het gemeentebestuur voor de verwijdering van de graffiti. Anders draait het slachtoffer er zelf voor op. Slechts heel zelden worden graffitispuiters op heterdaad betrapt. De daders moeten dan betalen voor het weghalen van de verftekeningen en krijgen er een boete bovenop. De boetes kunnen oplopen tot enkele honderden euro.

'In sommige gevallen komt de familiale verzekering van de tagger tussenbeide om de kosten te betalen. Maar vaak gebeurt dat niet', zegt François De Clippele van Assuralia.

Bij de NMBS, een van de grootste slachtoffers, werd vorig jaar 726 keer graffiti aangebracht op treinen of gebouwen. De totale kosten voor de reiniging bedroegen ruim 1,5 miljoen euro. Het verwijderen van graffiti op een trein kan tot 7.000 euro kosten.
 

Welke oplossing biedt PAINTFACTORY?

GRAFFITEX X™: De Milieuvriendelijke en snelwerkende Graffiti- inkt en lijmremover in gelvorm

 

GRAFFITEX X™ is een veilig en geen emissie veroorzakende graffiti remover en kan zonder risico voor beschadiging op:

  1. Baksteen
  2. Natuursteen
  3. Hout
  4. Alle andere poreuze ondergronden
  5. Gladde ondergronden zoals op coatings van trams, treinen, plastiek en dergelijke.
GRAFFITEX X™ is een zeer gebruiksvriendelijk product. Het bestaat uit een homogene pasta wat het mogelijk maakt om graffiti inkt en lijmen gecentreerd te verwijderen, hierbij wordt de vorming van residu en morsen tot vrijwel nul gereduceerd. GRAFFITEX X™ heeft een zeer snelle werking, waarbij de inkt of graffiti direct bij contact wordt afgebroken.
 
Prijzen:
 
1L - € 12,95
2,5L - €29,95
5L - €49,95
10L - €110,00
 

Terug naar het overzicht
Naar boven