Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Elk deurtje zijn favoriete kleurtje

 Je deuren opfrissen met een likje verf of in een nieuw kleurtje steken, geeft meteen een heel ander elan aan je interieur. Hoe je dit aanpakt, hangt af van het type deur. Je hebt immers oude eiken exemplaren, nieuwe schildersdeuren, deuren met glas in, enz. Kom voor je van start gaat zeker eens langs naar een van onze Paintfactorywinkels. Onze medewerkers helpen je graag op weg. Ondertussen vertellen wij je alvast hoe je een deur schildert met verschillende niveaus of, met andere woorden, deuren die niet vlak zijn. 

  1. Eerst bereiden we het te schilderen oppervlak voor. Neem – indien mogelijk – de deur uit de scharnieren en plaats het deurvlak tegen de muur met een latje tussen. Indien dit niet kan, laat dan de deur hangen en stop er een spietje onder zodat de deur geblokkeerd staat. Wij raden af om de deur verticaal te plaatsen omdat je op die manier bij het schilderen veel stofopname kan hebben.
  2. Verwijder zoveel mogelijk de scharnieren, deurklinken, en dergelijke. Als dit niet mogelijk is, tape je ze af. Tape ook de muur rond de kozijnen af. Als de muur pas geschilderd is, gebruik dan onze paarse tape. Zoniet, gebruik je de gele tape. Plaats bescherming op de vloer.
  3. Controleer het te schilderen oppervlak op barstjes en gaatjes. Indien aanwezig: vul deze met plamuur ‘Aguaplast Woodfinisher’  en schuur het oppervlak na als het volledig uitgedroogd is, zodat er geen niveauverschillen merkbaar zijn. Aguaplast Woodfinisher.jpg
  4. Reinig het te schilderen oppervlak met Cleaner Spray en spoel goed na. TTFPaintfactoryProduct26.jpg
  5. Begin met het schilderen van de kozijnen in een grondlaag Primer Omni. Dit is een watergedragen universele primer voor hout en gladde oppervlakken. Deze is zeer makkelijk verwerkbaar met de kwast, een viltrol of met de 'MicroCrater'-rol. Verdeel grondig zodat je dunne lagen plaatst.
  6. Schilder nu het deurvlak in Primer Omni. Indien mogelijk, schilder dan ook de onderkant en bovenkant van de deur. Dit zal ervoor zorgen dat er geen wateropname is binnenin de deur. Zo krijgt de deur geen kans om op te zwellen. Je kan voor de grotere vlakken een viltrol gebruiken. De smallere delen en afzettingen doe je met een kwast. PrimerOmni_02.jpg
  7. Breng 1 à 2 lagen Lak Hydro Satin aan. Dit is een watergedragen, licht zijdeglanzende lak met een mooie, strakke vloei. Voor het schilderen van het deurvlak met niveaus in een watergedragen lak, start je best altijd met de diepere delen. Tape de hoger geleden delen af zodat er geen restanten zijn van verf. Herhaal deze handeling als er verschillende niveaus zijn. Eindig steeds met het hoogst gelegen gedeelte van de deur. LakHydroSatin_01.jpg (zie tekening)
  8. Verwijder alle tape en bescherming. Plaats de scharnieren en deurklinken opnieuw.

Schermafbeelding 2016-10-25 om 15.32.04.png

 

 

Terug naar het overzicht
Naar boven