Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Geef je gevel een authentieke look

Wil je je buitengevel meer karakter geven en niet zomaar opnieuw schilderen? Dan kan kaleien een mogelijkheid zijn. Een tuinmuurtje ‘witten’ is een term die vroeger vaak werd gebruikt voor deze schildertechniek. Er bestaan ontzettend veel varianten op de markt die de naam ‘Kalei’ dragen. Vaak zijn het poederproducten die nog aangelengd moeten worden met water alvorens je kan starten. Wij, bij Paintfactory, maakten er een kant-en klare watergedragen en smeuïge verf van die bovendien beschikbaar is in meer dan 30 000 kleuren. Je kunt ook kiezen tussen een grove korrel of een iets fijnere structuur. De tekening in de Kalei bepaal je zelf bij het aanbrengen. Wil je graag horizontale strepen of liever een kriskras effect? Alles is mogelijk door de Kalei aan te brengen met een speciale Kaleiborstel. De meest voor de hand liggende ondergrond is een bakstenen buitenmuur, maar je kan Kalei evengoed aanbrengen op een effen ondergrond. Hoeveel je nodig hebt en hoe je hiervoor te werk gaat, leggen we je graag uit in enkele eenvoudige stappen.

  • Hoeveel heb je nodig?

Voor 1m² heb je ongeveer 1 kg Kalei nodig. De Paintfactory MUUR BUITEN KALEI is verkrijgbaar in potten van 12,5 kg en 25 kg.

  • Hoe breng je Kalei aan op een bakstenen buitenmuur?

1.      Zorg ervoor dat je ondergrond droog, proper en vast is.

a)     Droog: muren dienen tenminste 1 jaar gedroogd te hebben alvorens te schilderen.

b)     Proper: zorg ervoor dat alle zoutuitslag verwijderd is (doe dit met een droge harde borstel, geen natte borstel want dan duw je de zouten terug in de stenen). Zorg er ook voor dat er geen groenaanslag is (verwijder dit met onze Grilo DES)

c)     Vast: alle loszittende delen moeten verwijderd worden, zoals bijvoorbeeld losse voegen. Met Kalei kan je immers geen voegen dichtmaken. Hervoeg indien nodig en laat uitdrogen.

2.      Als de ondergrond verpoederd is, fixeer je die eerst met MUUR FIXATIE. Dit product kan met een borstel of rol, maar ook met een plantensproeier worden aangebracht. Zorg dat je geen delen vergeet. (is immers een transparant product)

3.      Dek alle ramen, deuren, dakgoten, ed goed af en breng tape aan.

4.      Plaats ook best afdekkarton op de grond voor eventuele restjes die van je borstel vallen.

5.      Roer MUUR BUITEN KALEI goed op.

6.      Breng MUUR BUITEN KALEI aan op de muren met een Kaleiborstel. Probeer de zon voor te zijn zodat de muren nog niet zijn opgewarmd. Werk ook niet in de felle zon.

7.      Breng een tweede laag MUUR BUITEN KALEI aan. Je kan de eerste laag eventueel wat nat maken om makkelijker te werken, maar dat is geen vereiste.

8.      Klaar!

merelnest6.JPG

Terug naar het overzicht
Naar boven