Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Geef je trap een nieuw leven met 'Vloer'

Ben je die oude beuken trap beu? Kan je gerenoveerde trap wel een frisse opknapbeurt gebruiken? Of wil je die nieuwe trap een kleurtje geven? Dan kan je bij Paintfactory terecht voor onze slijt- en krasvaste vloerverf.

VLOER van Paintfactory is een verf op basis van solventen met een uitstekende kras- en slijtvastheid. Paintfactory heeft deze verf specifiek ontwikkeld voor het schilderen van trappen en houten vloeren. Deze verf heeft een mooie zijdeglans en is beschikbaar in alle mogelijke kleuren. Bovendien is het aanbrengen van onze vloerverf helemaal niet moeilijk. Je hebt zelfs geen primer nodig, want Vloer is een ‘éénpotsysteem’, een primer en afwerking in 1!

Hoe ga je te werk?

Op onbehandeld hout zorg je ervoor dat alle vuil en stof weg is voor je begint te schilderen. Na een grondig ‘ontstof’beurt, breng je een eerste laag Vloerverf aan. Deze eerste laag mag je tot 10% verdunnen om een betere indringing in het hout te hebben. Daarna breng je nog 1 à 2 lagen Vloerverf aan. Hoe meer lagen je zet, hoe duurzamer het resultaat.

trap groen.jpg

Op reeds geschilderd of gevernist hout verwijder je eerst alle onthechte delen met schuurpapier of met afbijter Lax 1K (een milieuvriendelijke afbijter met een efficiënte werking, verkrijgbaar in 1l en 2,5l ).

Indien het schilderwerk nog in goede staat is, kan je best de treden ontvetten met Reuzereiniger (een universele ontvetter, te verkijgen in 1l en 5l). Schuurwerk is dan niet echt noodzakelijk.

Na het ontvetten en eventueel schuren, plaats je 2 à 3 lagen Vloerverf . Hier hoef je de verf niet te verdunnen, dit heeft enkel zin op onbehandeld hout.trap oranje.jpg

Laat de verf steeds goed doordrogen voor je de trap in gebruik neemt. Dit kan je testen met je vingernagel: indien je de verf niet meer kan indrukken met je vingernagel, is de verf goed doordroog.

houten vloer vloerverf.jpg


Behalve trappen kan je met deze slijtvaste lak natuurlijk ook houten vloeren schilderen. Dit doe je op dezelfde manier als de trap.

Vloerverf is verkrijgbaar in 2,5 l met een verbruik van 8m² per liter. Voor deze kwalitatieve verf betaal je slechts 22.90 euro voor 2.5 l wit.

Terug naar het overzicht
Naar boven