Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Herfstkleuren zorgen voor warmte en gezelligheid

Nu het al wat kouder is en soms een beetje druilerig snakt iedereen naar warmte en gezelligheid in huis. Een goede reden om je woonkamer of slaapkamer een warme kleur te geven. En als je twijfelt over de juiste tint, dan is de kleurenpracht van de herfst ideaal om inspiratie uit te putten. Wist je trouwens dat wanneer je warme kleuren gebruikt in je interieur, je minder gauw geneigd bent de verwarming een paar graden hoger te zetten?

Als je naar buiten kijkt dan nodigt het prachtige schouwspel van warme herfstkleuren je ongetwijfeld uit om het binnen nog gezelliger te maken. Warme kleuren in ruimten waar je vaak vertoeft, zoals de woonkamer of slaapkamer, dragen hier absoluut toe bij. Maar wat zijn nu warme tinten en hoe gebruik je ze best? Wij zetten het graag even voor jou op een rij.

Warme herfstkleuren:

Alle nuances van bruin zijn warme tinten en geven een kamer een stijlvolle en gezellige uitstraling, denk maar aan een chocoladebruine muur of accenten in roestbruin of cognac. Bruin kan je bijna met elke andere kleur combineren en het harmonieert mooi met natuurtinten.  Oranje brengt een warme gloed in huis en roep harmonie op. Oranjetinten passen uitstekend bij aardetinten en natuurlijke materialen.  Donkergroen, vergrijsd groen en kaki zijn warme tinten die de natuur in huis brengen. Tegen een donkergroene wand komen voorwerpen trouwens goed tot hun recht.  Donkergroen oogt bijvoorbeeld heel mooi in een werkkamer of bibliotheek en vergrijsde groene tinten zorgen zeker voor rust en gezelligheid. Ook aubergine en donkerpaars brengen warmte en kunnen bovendien heel stijlvol zijn.  Deze kleuren lenen zich perfect voor de slaapkamer. Zandsteengeel,  oker en karamel brengen naast warmte ook een zekere zachtheid en rust in huis.  En dan is er natuurlijk nog rood,  van vurige roodtinten tot rijkelijk bordeaux, warmte en gezelligheid verzekerd!

Kiezen voor warme kleuren, houdt meestal in dat je naar donkere of fellere tinten grijpt. Maar om deze kleuren op de juiste manier te gebruiken, hou je best een aantal regels in gedachten:

  • Warme, krachtige kleuren doen een ruimte kleiner lijken. Hou dus altijd rekening met de functie van de ruimte. Een donker plafond doet de ruimte bijvoorbeeld lager lijken. Lange wanden in een donkere kleur maken de ruimte smaller. Als je een lange gang wil verkorten, dan kan je de achterwand in een donkere kleur verven. Wil je een kamer er breder laten uitzien, schilder dan de ene wand van twee tegenoverliggende wanden in een donkere kleur en de andere in een lichtere tint.
  • Een wand waar je vaak naar kijkt, schilder je best in een donkere, rustgevende kleur omdat de muur op die manier lijkt te vervagen. In een ruimte waar veel actie is, zoals een keuken, speelkamer of kinderkamer kan een felle kleur dan weer perfect.
  • In een grote kamer waar veel natuurlijk licht binnenvalt, kan je voor een donkere tint gaan. Ligt de ruimte op het zuiden, dan vermijd je zelfs beter te lichte kleuren.
  • In een slaapkamer kan je gerust met een donkere, warme kleur werken. Je zet die best op de muur achter het hoofdeinde van het bed, zo zorg je voor geborgenheid.
  • Matte verven en structuurverven maken kleuren poederachtig en dus zachter.
  • Donkere kleuren zijn in werkelijkheid altijd nog een tikkeltje donkerder dan op een kleurstaaltje, hou daar rekening mee bij je definitieve kleurkeuze.

Spring gerust eens binnen bij Paintfactory. Wij tonen je graag de nieuwste najaarskleuren en de juiste producten die deze herfst nog meer warmte en gezelligheid bij je thuis brengen!

 

4019938670_01631c84f3.jpg  4029866234_6ccd1d0377.jpg  4029865660_8fdbdb1849.jpg

Dit zijn de specifieke Paintfactory kleurcodes:

Vergrijsd groen: 2648T Turf Green

Kaki: 2651C Loden

Aubergine: 2280C Egg plant delight

Donker paars: 2308C Imperial Purple

Zandsteengeel: 2047T Honey Suckle

Oker: 2049C Tawny Lion

Karamel: 2753T Caramel Kiss

 

 

 

 

 

Terug naar het overzicht
Naar boven