Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Hoe een houten garagepoort schilderen?

Een houten garagepoort is onderhevig aan verschillende weersinvloeden en dat begin je na een tijdje te merken aan het oppervlak. Een nieuw likje verf geeft dan ook het elan terug aan je garagepoort waardoor ze opnieuw gezien mag worden. Met ons stappenplan klaar je deze klus vlot en met een mooi resultaat. 

 

  • Stap 1: de voorbereiding

- Bij een niet geschilderde ondergrond raden we aan om het oppervlak eerst te ontvetten met bijvoorbeeld wasbenzine. Dit zorgt voor een reiniging van de ondergrond, maar zal ook snel verdampen. Eventuele problemen, naar hechting toe, kunnen hierdoor in een volgende fase vermeden worden.
- Laat de ondergrond goed uitdrogen en reinig met een propere doek.
- Tape de randen af en bedek de grond.
- Eventuele gaatjes of houtporiën kunnen opgevuld worden met Aguaplast Woodfiller.

  • Stap 2: primer

- Plaats 1 laag Primer Hout op het oppervlak. Belangrijk: schilder niet in direct zonlicht en probeer ‘de zon voor te zijn’. Hiermee bedoelen we dat je best het oppervlak schildert vooraleer het de warmte van de zon heeft opgenomen.
- Indien het een poort is met groeven, is het belangrijk eerst de diepe delen te schilderen van een beperkte oppervlakte (vb. 4 latjes) met een kwast. Schilder daarna de bovenliggende vlakke delen en gebruik hiervoor eventueel een rolletje (Ultraflock of mousse rolletje).
- Belangrijk is ook de onder-, boven- en zijkant mee te schilderen. Dit zorgt ervoor dat er geen insijpeling van water mogelijk is.

  • Stap 3: afwerking

- Schuur na het plaatsen van de primer de poort lichtjes op met een korrel P220 of P240. Hierdoor worden de opstaande houtvezeltjes verwijderd.
- Plaats 2 lagen Lak Satin of Lak Hoogglans in een kleur naar keuze. Het aanbrengen gebeurt op dezelfde manier als de primer.

  • Stap 4: finishing touch

- Verwijder de tape wanneer de laatste laag nog nat is en verwijder ook de grondbedekking.
- Zorg dat het niet kan regenen op de poort tijdens de eerste 48 uur na het schilderen. De volledige doorhardheid van de lak wordt bereikt na 7 dagen.

foto poort 2.jpg

Terug naar het overzicht
Naar boven