Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Hoe laat ik mijn tuinmeubels weer schitteren?

Met de zomer in zicht wou een klant van Paintfactory haar tuintafel er weer pico bello laten uitzien nadat het meubel in weer en wind buiten overwinterd had. De tafel was verweerd en in vlekken. Haar man had een deel van de tafel al eens behandeld, maar wist niet meer met welk product en de vlekken waren gebleven. De klant vroeg ons de beste oplossing om haar tuintafel er opnieuw naturel en egaal te laten uitzien.

vlek.JPG

Om je tuinmeubels er weer egaal, fris en toch naturel te laten uitzien, raden wij volgende werkwijze aan:

1. Schuur het oppervlak van het meubel in de richting van de houtvezel. Onbehandeld hout kan je schuren met korrel 100 tot 120. Behandeld of verweerd hout schuur je best met korrel 40 tot 60. Om een zo egaal mogelijk resultaat te verkrijgen, raden wij aan te schuren met een schuurmachine. Met een schuurmachine krijg je snel een heel glad resultaat. En niet getreurd als je er geen hebt, je kan die eventueel ook huren in Paintfactory Gent.

schuren.JPG

2. Na het schuren, stof je het meubel grondig af met een handborstel tot alle stof verdwenen is.

geschuurd.JPG

3. Breng daarna Olie Hout en Steen aan. Dit is een uitstekend voedende transparante olie, die uw meubels er heel naturel laat uitzien. Deze olie kan je naast hout trouwens ook gebruiken voor natuursteen. Breng de olie rijkelijk aan met een platte borstel.

4. Wrijf 20 minuten na het aanbrengen van de olie alles goed in met een doek.

5. Laat het meubel vervolgens 20 uur drogen (stofdroog na 4uur).

detail na.JPG


6. Herhaal bovenstaande stappen tot volledige verzadiging van het hout en het resultaat is een tuinmeubel dat er weer als nieuw uitziet!

Als je jouw tuinmeubels gedurende de winter buiten laat staan, dan breng je best elk jaar opnieuw Olie Hout en Steen aan, zo blijven ze er jaar in jaar uit goed uitzien.

totaal na.JPG

Heb je ook een vraag voor Paintfactory, stuur ze naar info@paintfactory.be en wij zullen je met plezier verder helpen!

Terug naar het overzicht
Naar boven