Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Kies de juiste tape voor elke toepassing

De juiste tape gebruiken is een heel bepalende factor voor het welslagen van je schilderwerken. Daarom verdeelt Paintfactory enkel de meest kwalitatieve soorten tape en koos hierbij voor Kip. Al meer dan 40 jaar staat Kip tape voor eersteklas kwaliteit, diversiteit en innovatie. Voor elke toepassing de juiste tape aanbieden onder het motto: 'Kip hecht aan kwaliteit'! 

Paintfactory heeft heel wat verschillende soorten tape in de winkels en geeft je graag het juiste advies over welke tape je best gebruikt voor je geplande werken. Hier vind je alvast een opsomming van de meest gebruikte tapes:
 
305 Masking tape standaard pluskwaliteit is een goede standaard tape, licht gekrept met goede kleefkracht en een goed hechtvermogen. Let op, deze tape is enkel geschikt voor eenvoudige en kortstondige werken binnenshuis. Dit wil zeggen: de tape kleven, schilderen en de tape onmiddellijk weer afhalen.
305-Feinkrepp.jpg
307 Masking tape is geschikt voor buitenwerkzaamheden en heeft een UV -, weer- en verouderingsbestendige kleefstof. De tape is bovendien zeer scheurbestendig. Je kan de 307 masking tape toepassen op kwetsbare ondergronden zowel binnen als buiten. Deze tape mag je tot 2 weken laten hangen.
307-Lasurband.jpg
308-99 FineLine hoeken is specifiek geschikt voor het afplakken van hoeken bij ramen en deuren. Met deze tape verkrijg je een messcherpe afwerking. Binnen is deze tape voor 6 maanden inzetbaar, buiten moet je de tape onmiddellijk weer verwijderen na de werken.   
308-99-FineLine-Ecken.jpg
308 FineLine tape Washi is een zeer flexibele, UV bestendige dunne tape van versterkt speciaal papier. De tape heeft een zeer goede hechting en is gemakkelijk te verwerken. Deze FineLine tap kan je gebruiken voor een mooie afwerking op gladde en licht ruwe ondergronden. Binnen kan de tape tot 6 maanden blijven hangen, buiten tot 3 maanden. 
308-Spezialpapier.jpg
309 Masking tape is een lichtklevende afdektape van soepel en sterk Washi papier. Deze tape is makkelijk te verwerken en te verwijderen, ook van de meest kwetsbare ondergronden en is ideaal voor pas geschilderde oppervlakken en behang binnen.  De 309 Masking tape mag tot 8 weken blijven hangen.
309-Tapetenband.jpg
317 PVC-masking tape bestaat uit een sterke en soepele PVC folie en is geschikt voor toepassingen op gladde ondergronden zoals aluminium, glas en PVC. Zowel buiten als binnen mag de tape tot 8 weken blijven hangen.
315-PVCSchutzband.jpg
324 Steenband professionele kwaliteit is tape met een speciale lijm die een hoge kleefkracht heeft. Daardoor is toepassing op ruwe ondergronden zoals steen en cement perfect mogelijk. Deze tape is niet geschikt voor kritische ondergronden zoals natuursteen.
324-Steinband.jpg
Zoek je nog een ander soort tape of heb je nog vragen bij het gebruik van de verschillende soorten tape, spring dan gerust binnen voor meer uitleg in een van de Paintfactorywinkels.

Terug naar het overzicht
Naar boven