Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Leuke trendcombinaties voor deze winter

 

 

Als u van plan bent om deze kerstvakantie de verfborstel ter hand te nemen, dan willen we je graag enkele leuke trendcombinaties meegeven. Zo kan je de woonkamer, jouw slaapkamer of die van de kinderen in één twee drie omtoveren met de meest trendy kleuren voor 2012.

De trendkleuren voor 2012 zijn één voor één elegante en stijlvolle tinten die een extra toets in elk interieur binnen brengen. Kleuren zoals goudgeel, saffierblauw, koraalrood, prachtig violet en krachtig oranje spelen in 2012 de hoofdrol. De nieuwe kleurenwaaier laat zich ook inspireren door interieurs uit de jaren ’50 met hun vergrijsde zachte kleuren als oudroze en turkoois, zacht paars, warm rood, helder oranje en wit- en zwarttinten. Kaki en camel zijn als het ware de nieuwe basistinten die je kan combineren met rijke accentkleuren zoals oranje, rood en paars. Kortom, het kleurenpalet voor 2012 biedt voldoende mogelijkheden om elegante, stijlvolle en geslaagde interieurs te creëren.

Warme kleuren voor de woonkamer

In de woonkamer kies je best voor warme kleuren gezien je hier het vaakst vertoeft. Zorg ervoor dat je kleuren kiest die niet te hard zijn of te snel gaan vervelen, maar daarom hoef je er niet enkel de brave tinten uit te kiezen!

Geef de muur achter de zetel waar je het meest zit, een warme kleur. Dit draagt bij tot meer geborgenheid als je luilekker in je zetel ligt voor een gezellige televisieavond of een spannend boek. Zo is het warmbruine Red Earth met een paar speelse strepen Mecca Gold misschien wel een geslaagde combinatie voor jouw woonruimte? De rest van de kamer kan je afwerken in het zachte Worn White.

woonkamer.jpg
Een andere sfeervolle trendcombinatie voor de woonkamer is het neutrale Worn White voor muren en plafond in combinatie met het mysterieuze Smoke Signal en het warme groene Fallen Leaves als accentkleur.

combi woonkamer.jpg

Speelse kinderkamers en romantische slaapkamers

Wil je een kinderkamer of speelkamer met pit dan is de combinatie van het zachte Blue Wash met het prachtige Ultra Blue en het gedurfde Mandarin echt iets voor jou.

kinderkamer.jpgOpteer je eerder voor een gedurfde, maar heel warme sfeer in de kinderkamer, dan zijn de stoere strepen in het warme Mecca Gold, het diepbruine Othello en het zachte Golden Glaze ongetwijfeld de geslaagde combinatie voor jou. (zie foto boven)

En wil je jouw slaapkamer onderdompelen in een echt romantische sfeer, dan is het dromerige Rose Lace, gecombineerd met een vleugje Stony Creek, afgewerkt met het neutrale Angel Wing dé geslaagde combinatie voor al je zoete dromen.

combi slaapkamer.jpg


En als je toch nog net een andere combinatie in gedachten had, spring gerust eens binnen bij Paintfactory Brugge of Gent voor meer inspiratie. Je kan ook steeds beroep doen op onze ervaren kleuradviseurs die met veel plezier bij jouw thuis een kleuradvies op maat opstellen.

 

Terug naar het overzicht
Naar boven