Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Magneetbehang voor creatieve inspiratie

Een fotowand met leuke magneten, een speelse muur in een kinderkamer,… Het zijn maar een paar ideetjes van wat allemaal kan met magneetbehang. Met het Universeel Magneetvlies LDV is het mogelijk om magneten op de muur te hangen en werk je een stuk sneller en mooier dan met magneetverf.

 

Magneetvlies 2 LDV.jpeg

Hoe ga je te werk?

  • Nodig?

- Universeel magneetvlies LDV (62 cm x 10 cm)
- PVA-lijm LDV (ca. 250 à 300 gr/m2)
- Een blokkwast (voor in de hoeken, bij het plafond en de plinten)
- Een kortharige polyamiderol (om de lijm goed uit te vlakken)

  • Hoe ga je te werk?
  1. De ondergrond moet vlak, licht zuigend, vast, blijvend droog en vet- en stofvrij zijn zodat een goede fixatie van de lijm mogelijk is. Magneetbehang is heel dun en volgt de structuur van de muur. Een effen muur is dus onontbeerlijk. Barstjes of gaatjes worden dus best eerst weggewerkt.
  2. Om het verloop van plafond en plint op te vangen, snijd je de banen op wandhoogte plus 4 cm.
  3. Lijm nu de ondergrond in met de PVA-lijm LVD met een kortharige polyamiderol over een breedte van een baan plus 20 cm.
  4. Het magneetvlies LDV heeft een antracietgrijze kleur en bestaat uit een matte en glanzende kant. Het vlies wordt met de matte kant in de lijm geplaatst om een optimale hechting te bekomen.
  5. Plaats de baan zodat het materiaal bij plafond, plint en hoek enkele centimeters doorloopt. Met behulp van een spatel of aandrukrol strijk je het behang plat in de lengterichting zodat mogelijke luchtbellen tussen het vlies en de ondergrond verdwijnen.
  6. Lijm de ondergrond in voor het plaatsen van de tweede baan. Om naadloos te werken, plak je de tweede baan ongeveer 1 cm overlappend over de eerste baan en snijd je beide banen dubbel door. Sluit vervolgens de naad goed en strijk de ontstane ruimte vlak met een spatel of aandrukrol.
  7. Na het plaatsen van 3 à 4 banen snijd je het overtollig materiaal bij plafond en plint weg met een breekmes. Overtollige lijmresten verwijder je onmiddellijk met schoon water en droog je na.
  8. Als je wand helemaal behangen is, laat je het geheel een 12-tal uren uitdrogen vooraleer je begint te schilderen. Ofwel kies je voor een watergedragen hechtingsprimer om dan af te werken met de gewenste verf, ofwel voor glasweefsel of vlies ofwel kan je ook afwerken met een whiteboard- of bordverf.

Terug naar het overzicht
Naar boven