Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Magneetverf: creatieve ideetjes

Je kan wel 101 redenen bedenken om ergens in je huis een hoekje of een wand te schilderen met magneetverf. Een tekening van de kinderen ophangen, een boodschappenlijstje maken, een familiekalender bijhouden of een fotocollage regelmatig bijwerken? Met magneetverf hang je alles op in een handomdraai zonder je muren te beschadigen. Ga meteen op zoek naar dat ideale plekje en laat je creativiteit de vrije loop met onze ‘Special Magnet’ magneetverf.

Hoe ga je te werk?
Muren die geschilderd zijn met magneetverf zien er uit als gewone muren. Het enige verschil is dat je geen plakband, spijkers of lijm meer nodig hebt om alles op te hangen aan de muur, maar gewone magneetjes.

  • Stap 1

Om een muur te schilderen met magneetverf zorg je – net zoals bij andere muurverven – voor een propere en gladde ondergrond.

  • Stap 2

Met een propere ondergrond als basis kan je meteen starten met het aanbrengen van een eerste laag magneetverf. Schilder je op MDF? Breng dan eerst onze Primer Omni aan. Deze watergedragen primer droogt snel en zorgt ervoor dat de MDF zijn oorspronkelijke eigenschappen behoudt. Nadien schuur je het MDF lichtjes op om de opstaande houtvezels weer glad te maken.
Breng de magneetverf aan met een verfborstel of –rol. Roer de verf steeds goed om zodat de ijzerdeeltjes in de verf gelijkmatig vermengd worden.

  • Stap 3

Breng minimum drie lagen magneetverf aan, want hoe meer lagen, hoe sterker de magnetische kracht van de verf.

  • Stap 4

Werk de magneetverf af met een gewone muurverf in een kleur naar keuze. Om je magneetwand nog een extra dimensie te geven, kan je kiezen om deze af te werken met bordverf. Zo heb je meteen een magnetisch bord waar je ook nog eens met krijt kunt op schrijven en tekenen. Bordverf is verkrijgbaar in verschillende donkere kleuren en heel gemakkelijk aan te brengen met een verfrol.
Magneetverf is verkrijgbaar in onze Paintfactory stores in 0,5l, 1l en 2,5l. Voor een potje van 0,5l betaal je 19,50 euro. Verbruik is 6m2 per liter per laag.
Bordverf is eveneens verkrijgbaar in 0,5l, 1l en 2,5l. Voor een potje van een 0,5l betaal je 8,00 euro. Verbruik is 12 à 15 m2 per liter per laag.

Toepassingen
De toepassingen voor het gebruik van magneetverf zijn eindeloos.

  • Vooral in kinderkamers is deze verf heel populair. Kinderen zijn er gek op en het brengt leven in een kamer. Ideaal voor kinderen zijn de speciale magneetvellen waarop men kan printen. Zo kunnen ze hun favoriete figuur printen, uitknippen en op hun magneetmuur hangen.
  • In de keuken of op kantoor kan een magneetwand heel praktisch zijn om op een eenvoudige manier notities, memo’s of berichten, die men niet uit het oog mag verliezen, bij te houden.
  • In de woonkamer kan je allerlei leuke eyecatchers of foto’s ophangen, verplaatsen of veranderen zoveel als je maar wil.
  • Meubeltjes geschilderd met magneetverf krijgen meteen een extra functie en vormen een originele blikvanger in je interieur.

Terug naar het overzicht
Naar boven