Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Natural Wood: een mooi natuurlijk houtproduct

De tijd dat je hout buiten alleen met glanzende beitsen of vernissen kon afwerken is voorbij! Want nu is er Natural Wood van Paintfactory, een watergedragen houtveredelaar die het hout niet verkleurt. Natural Wood beschermt het hout terwijl het zijn natuurlijke uitzicht behoudt.
 
Natural Wood maakt het oppervlak  van het  hout water- en olieafstotend en is dus uitermate geschikt voor buitengebruik. Maar uiteraard kan je dit product ook binnen toepassen. Natural wood kan je prefect plaatsen op tuinmeubelen, houten terrassen, houten afsluitingen en poorten, meubelen binnen, ... Kortom, heel veel toepassingsmogelijkheden voor een natuurlijke bescherming. Natural Wood biedt hout buiten een bescherming van ongeveer anderhalf jaar, dit wil zeggen dat je na anderhalf jaar best het hout terug even behandelt om aantasting te voorkomen.
 
poort eik.jpg
 
Eigenschappen van Natural Wood
 
Onzichtbaar na droging, behoudt dus het natuurlijke karakter van het hout
Watergedragen
Geurloos
Heel sterk waterafstotend en vlekresistent
Moswerend
Hoge duurzaamheid (tot anderhalf jaar)
Microporeus: laat het hout ademen
Niet filmvormend
 
Hoe ga je te werk?
 
Natural Wood is heel makkelijk aan te brengen met een borstel of een rol. Om het hout goed te verzadigen, moet je het product rijkelijk aanbrengen in 2 lagen. 
Net zoals bij alle producten die je buiten gebruikt, moet je direct zonlicht en hoge temperaturen vermijden bij plaatsing.
Na het plaatsen van de eerste laag, moet je deze eerst goed laten uitdrogen voor je de tweede laag zet. 
Met een liter Natural Wood, kan je ongeveer 4 à 6 m² behandelen, afhankelijk van de inzuiging van het hout. En wat makkelijk is, achteraf kan je de borstel of rol gewoon uitwassen met water! 
1 liter Natural Wood kost 14,95 euro, 5 liter kost 64,50 euro.
 
Voor meer info rond Natural Wood of andere producten, kan je terecht in één van onze Paintfactorywinkels in Brugge, Gent en Wommelgem.
 
tuinhuis naturel.jpg planten naturel.jpg

Terug naar het overzicht
Naar boven