Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Primer Omni: Duiveltje-doe-al

De PRIMER OMNI is ongetwijfeld de meest ‘creatieve verf’ in ons gamma, want de toepassingen zijn eindeloos. Bovendien kan deze verf ingekleurd worden in je favoriete tint waardoor je al meteen een eindlaag kan uitsparen. De watergedragen primer blinkt uit door zijn sterk hechtings- en isolatievermogen. Waarom dit zo is en welke voorbereidingen nodig zijn voor je aan de slag gaat met PRIMER OMNI lees je hieronder.


Isolerend vermogen


Met isolerend vermogen bedoelen we dat de verf bijvoorbeeld inhoudstoffen van hout kan neutraliseren zodat de eindlaag geen vlekken vertoont. Sommige houtsoorten kunnen immers ‘bloeden’. Bij dit fenomeen migreren de inhoudsstoffen naar de oppervlakte. Als je dan geen primer gebruikt, merk je gele vlekken in je eindlaag. Soms zijn die inhoudstoffen zo hardnekkig dat een solventgedragen primer absoluut nodig is. Hiervoor raden wij onze PRIMER HOUT aan. In de meeste gevallen volstaat een laag PRIMER OMNI.


Hechtingsvermogen


Isoleren is echter niet de enige eigenschap van ons duiveltje-doet-al PRIMER OMNI. Deze primer hecht ook op bijna alles! Wil je tegeltjes in je badkamer of keuken schilderen? Heb je een oud geschilderd kastje dat een nieuw kleurtje kan gebruiken? Wil je een vaas schilderen of de rand van een spiegel in de kijker zetten? Jouw stoelen in een ander kleurtje steken of de oude pvc-ramen opfrissen? Het is slechts een greep uit de ontelbare mogelijkheden waarvoor onze PRIMER OMNI kan aangewend worden.

shutterstock_172370249.jpg            shutterstock_214754845.jpg


De voorbereiding


Een belangrijk onderdeel, voor je aan de slag gaat met onze PRIMER OMNI, is de voorbereiding.

  1. Voor je van start gaat, reinig je het oppervlak grondig met REUZEREINIGER. Op die manier verwijder je alle vetvlekken die de hechting kunnen verstoren.
  2. Een ‘korte’ schuurbeurt doet ook wonderen voor het oude geverniste kastje, de gelakte stoelen of de glanzende tegeltjes in je keuken. Schuur met een korrel P180/P220 en ontstof nadien grondig. De vorige verflagen moeten niet volledig afgeschuurd worden, maar een beetje ‘mat’ zetten is zeker nodig.
  3. Na het plaatsen van de PRIMER OMNI kan je ook licht tussenschuren om bijvoorbeeld opruwingen bij hout te vermijden.
  4. Nadien kan je afwerken met een muurverf of een lakverf naargelang de toepassing.

Terug naar het overzicht
Naar boven