Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Rowan, onze nieuwe kleuradviseur

We krijgen bij Paintfactory steeds meer vragen van klanten naar professioneel kleuradvies en daarom zal Rowan Bernaert vanaf nu fulltime de functie van kleuradviseur bekleden. Uit haar vorige functie als winkelbediende neemt ze ook een grote bagage technische productkennis mee, zodat ze je naast kleuradvies ook meteen de juiste producten kan voorstellen. Rowan zal ook allerhande workshops organiseren, waarover later meer. In deze nieuwsbrief geeft ze alvast graag haar favoriete trendkleuren mee.
 
Rowan is al sinds haar jeugd heel erg geïnteresseerd in kleur en interieur. Ze volgde een aantal specifieke opleidingen tot kleuradviseur en staat je voortaan dus met raad en daad bij in de kleurkeuze voor elk project.
 
“Kleuren heb ik altijd al gezien als een vorm van expressie. Als ik door een woning loop, kan ik onmiddellijk inschatten hoe de bewoners zijn en wat ze graag zien. Zo kan ik meteen al een heleboel kleuren uitsluiten en op die basis verder werken. Als ik kleuren bekijk, ga ik er niet van uit dat een kleur bijvoorbeeld ‘gewoon’ beige is, maar ik probeer het te ontleden in verschillende tinten die samen een geheel vormen. Zo kan je heel exact uitmaken welke andere kleuren erbij passen”, aldus de nieuwe Paintfactory kleuradviseur Rowan.
 

De trendkleuren van Rowan

De eerste kleur waar ik heel graag mee werk is 3008C Coal Mine. Vol van kleur, diep maar ook warm. Coal Mine gecombineerd met een zachte kleur  in bijvoorbeeld een slaapkamer, voert je recht naar de Camargue. 
 
Mijn tweede keuze gaat naar 2623C Beaumonde, een intense kleur met een rustgevend effect. Beaumonde is met zijn natuurlijke uitstraling een perfecte kleur voor de keuken maar brengt bijvoorbeeld ook zen in de studeerkamer.
 

Een derde favoriet is 2041D Simply Elegant. Een beetje een gewaagde kleur maar met een hele warme gloed. Ik vind het absoluut iets royaals hebben. Gele varianten werden lange tijd uit de trendkleuren geweerd, maar Simply Elegant komt met veel kracht en overtuiging terug!

De vierde plaats gaat naar 2392D Olympian Blue. Blauw in al zijn facetten zal volgens mij nog een hele tijd tot de trendkleuren behoren. Doordat blauw rustgevend werkt en reinheid uitstraalt wordt het vaak ingezet in badkamers maar ook in de leefruimte, de eetkamer of de hal kan Olympian Blue een echte eyecatcher zijn.
 
Als laatste vond ik dat 2869P Beige Mirage zeker niet mocht ontbreken. Beige is en blijft een veel gekozen kleur en er is een enorme waaier aan tinten beige. Beige Mirage is compatibel met zowat alle kleuren en brengt met zijn zachtheid de neutrale achtergrond waartegen je volop kan experimenteren met allerhande accessoires in alle tinten en texturen. 
 
En tot slot nog deze tip: Zorg er bij je kleurkeuze altijd voor dat kleur in de kleine dingen te vinden is en nooit overheerst. Ik gebruik liever een vleugje kleur, dan een ‘kleurboek’ om harmonie in het interieur te brengen.
 
trendkleuren 2013.jpg

Terug naar het overzicht
Naar boven