Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Saunate - Eke

Saunate is een publiek saunacomplex in Eke, een deelgemeente van Nazareth, waar je een ganse dag kan doorbrengen en genieten van vijf verschillende sauna’s, twee zwembaden, twee bubbelbaden en verschillende rustruimtes. Sinds vorig jaar wordt Saunate uitgebaat door Yves en Patrick. Zij lieten letterlijk een nieuwe, frisse wind door het complex waaien met een volledige make-over van de zaak. Hiervoor lieten ze zich leiden door het advies van Paintfactory. Het resultaat is een harmonieus samenspel van frisse kleuren, enkele opvallende eyecatchers en een warme, gezellige omkadering.


Kleur speelde een heel belangrijke rol voor de inrichting van de verschillende ruimten. Vooral tinten die rust, kalmte en verademing uitstralen en aansluiten bij het sauna-gebeuren kregen de voorkeur.
In de bar wordt een gevoel van zen en water opgeroepen door de combinatie van wit en blauw. In combinatie met hout en metaal werd een industriële look gecreeërd die toch warmte en gezelligheid uitstraalt. Voor een deel van de muren en de metalen gegolfde platen onder de bar werd gekozen voor de tint 2427C Midnight Blue. Daarnaast werd 2953P Worn White gebruikt. De muren kregen eerst een laag Primer Muur en daarna een laag Muur Satin. Voor het metaal werd Primer Ijzer en daarna Lak Satin geplaatst. Het hout werd behandeld met Beits Hydro Kleur White Wash en afgewerkt met Vernis Hydro Mat. Ook kalkverf benadrukt de grijze betonlook.

saunate_2.jpeg


Een voorliefde voor Afrika van zaakvoerder Yves resulteerde in een rustruimte waar het Afrikaanse thema helemaal werd uitgewerkt. In de ganse ruimte komen de aardetinten volledig tot hun recht. Voor de bovenkant van de muren werd voor een terracotta-tint gekozen (2098C Rapunzel). De onderkant werd uitgevoerd in PCC Dark Chocolate. De Lou&Friends-sticker ‘Steppe’ vormt een leuke blikvanger in de ruimte.

saunate_1.jpeg

Voor de verschillende gangen en kleedkamers werden veel wittinten (Worn White) gebruikt om zo voor een evenwicht te zorgen tussen de verschillende ruimtes. Hier en daar werd een accent gelegd door een muur in een iets fellere kleur te steken. Zo werd de ronde muur in de traphal naar de thermen uitgevoerd in 2461D Blue Madonna.

Schermafbeelding 2016-10-27 om 17.18.32.png       Schermafbeelding 2016-10-27 om 17.16.07.png

 

In de TV-ruimte werd dan bijvoorbeeld geöpteerd voor een oranje-rode accentmuur.

Schermafbeelding 2016-10-27 om 17.22.26.png

De trap zelf werd in een grijze vloerverf gestoken.
Bijzonder in het oog springend is de glazen koepel in het plafond van de bar die uitzicht biedt op de gangen van de bovenste verdieping. Daar werd gekozen voor een behangpapier van HookedOnWalls (Karim Rashid globalove, 55058), wat zorgt voor een soort aquariumeffect wanneer men vanuit de bar naar boven kijkt.

Schermafbeelding 2016-10-27 om 17.22.44.png

Krijg je al zin in een verkwikkend en ontspannend uitje? Plan dan zeker eens een bezoekje aan Saunate en voel je helemaal zen!
 

Terug naar overzicht referenties
Naar boven