Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Schuren: must-do voor het schilderen

Een oppervlak schuren voor je begint met schilderen is in de meeste gevallen een absolute must voor een mooi resultaat. Goed materiaal levert niet alleen kwalitatief werk, maar je spaart ook heel wat tijd uit. Daarom kiest Paintfactory voor het schuurpapier van Sia. In vergelijking met andere soorten of varianten op de markt scoort het schuurpapier van Sia op vlak van duurzaamheid en qua gebruik.

 

  • Waarom?

Bij sommige andere soorten schuurpapier slijten de schuurkorrels tijdens het schuren af. Hierbij breken de topjes af waardoor je als het ware met een vlak stuk papier, zonder schuurkracht aan het werken bent. Bij het Sia schuurpapier breken de topjes ook af bij het schuren, maar verschijnt er onmiddellijk een nieuw exemplaar. Hierdoor kan je veel langer schuren met eenzelfde stuk schuurpapier.

  • Nog enkele weetjes:
  • Hoe hoger het nummer van het schuurpapier, bv. P240, hoe fijner je schuurt. Het cijfer komt overeen met het aantal korrels per inch papier. P60 is bijvoorbeeld grof schuurpapier waarbij het papier dus maar 60 schuurkorrels per inch bevat.
  • Test eerst even op een klein stukje van het oppervlak. Zo kan je bepalen of je met het juiste schuurpapier bezig bent.
  • Probeer niet meteen van start te gaan met te grof schuurpapier. Je kan na een eerste test altijd overschakelen op een grovere korrel. Omgekeerd is moeilijker.
  • Vaak wordt aangeraden om met twee verschillende korrelgroottes te schuren. Bijvoorbeeld eerst grof en nadien wat fijner. In dit geval sla je best nooit meer dan één korrelgrootte over. Als je dus gestart bent met korrel P180, schuur je in de volgende fase best met P120 (P150 zit er dan nog tussen)
  • Bewaar schuurpapier nooit op de grond, bij een openstaand raam of in de buurt van een warmtebron zoals een radiator. Te natte of droge lucht zorgt immers voor vervorming van de drager van het schuurpapier.

Terug naar het overzicht
Naar boven