Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Slaap kindje slaap...

Kindje op komst? En je wil jouw baby graag verwelkomen in een droomkamer? Hier vind je enkele leuke tips om snel en voor weinig geld een knusse en superleuke babykamer te creëren. 

 

Kleur is troef

Kleur is heel belangrijk in de babykamer. Vanaf 4 maanden kunnen baby’s namelijk al kleuren onderscheiden. Het waarnemen van kleur zou zelfs bijdragen aan hun ontwikkeling. Je mag dus gerust voor warme en volle kleuren gaan zoals rood, oranje, roze, blauw , groen, geel…  Zorg er gewoon voor dat ze niet te overweldigend aanwezig zijn. Hou je echter meer van zachte, neutrale tinten, dan kan je ook perfect met wit, beige- en grijstinten werken, maar leg dan zeker een paar vrolijke accenten in de aankleding van de kamer.

Enkele tips:

Maak van de wand waarop het meeste licht invalt de accentmuur met een leuk kleurtje, vrolijke sjablonen of stoere strepen. 

sjablonen babykamrt.jpg  gekleurde strepen.png    tekst op muur babykamer.jpg

Werk met horizontale lijnen om de kamer langer te laten lijken.

horizontale strepen babykamer.jpg  groene babykamer.jpg

Geef niet belichte muren een lichtere kleur.

Lage kamers ogen groter met een lichtgekleurd plafond. 

Schilder het raamkozijn en de deuren mee met de muren voor een rustgevend gevoel.

Gebruik afwasbare verf.

Vrolijke accenten

Muurstickers

Met een muursticker kan je in een handomdraai een leuke toets geven aan de kinderkamer. Bij Paintfactory vind je de kwalitatieve muurstickers van Anis Style. In de thema’s Kids en Young vind je ongetwijfeld je ideale muurdecoratie. Of misschien kan je een leuke tekst op de muur aanbrengen. En waarom niet de naam van de baby op de deur schrijven met stickers? Mogelijkheden genoeg! De stickers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten en zijn heel makkelijk aan te brengen. Neem gerust een kijkje voor meer inspiratie op www.anisstyle.be .

Anis Style baby 2.jpg  anis style baby.jpg  tekst op muur babykamer.jpg

Magneet- en bordenverf

Een leuk en handig idee is een volledige wand schilderen met magneetverf. Zo hoef je geen saai magneetbord te plaatsen, maar krijg je een muur in een leuk kleurtje die je naar believen kan versieren met wenskaarten, tekeningen, foto’s… Ideaal dus voor wie van afwisseling houdt! En waarom niet meteen een schoolbord voorzien? Door een deel van de wand in schoolbordenverf te schilderen kan je jouw kleintje steeds weer verrassen met leuke tekeningen en lieve woordjes in krijt. Je kan de twee uiteraard ook combineren en een magnetisch schoolbord op de muur aanbrengen.

chalkboard dots1[1].jpg  magnetic-Wall31[1].jpg  magneetverf.jpg

Meubeltjes in een nieuw kleedje

Je hoeft niet meteen dure meubeltjes te kopen voor de babykamer. Met een likje verf kan een oud bedje, commode of wiegje er weer als nieuw uitzien. 

Hoe ga je hiervoor te werk?

1. Een onbehandeld oppervlak of een geschilderde ondergrond in goede staat reinig je eerst met Reuzereiniger.

Bij een geschilderde ondergrond in slechte staat verwijder je eerst integraal alle losse, onthechte delen door ze af te schuren of af te bijten met Lax 1K.

park voor 1.JPG  park voor 2.JPG

2. Herstel eventuele gaatjes en/of oneffenheden met een reparatiemiddel, bv. Red Devil Onetime of Aguaplast Woodfinisher.

3. Plaats daarna 1 laag Primer Omni in een kleur naar keuze.

4. Schuur eventuele opruwende houtvezels op met korrel P240.

5. Plaats ten slotte 2 lagen Lak Hydro Satin in een kleur naar keuze.

IMAG0220 (2).jpg

Let in elk geval steeds op de samenstelling van de verf voor je aan de slag gaat, zodat je baby geen schadelijke stoffen binnenkrijgt als hij er aan gaat sabbelen. Vraag raad in je Paintfactorywinkel.

Nog enkele nuttige tips bij het schilderen:

Als je zwanger bent en je wil de babykamer schilderen, begin daar dan zeker op tijd mee. De dampen die bij het verven vrijkomen kunnen schadelijk zijn voor aanstaande moeders en baby’s. Daarom schilder je best de kinderkamer in de eerste zes maanden van de zwangerschap.

Ventileer de babykamer goed tijdens het schilderen, zo blijft de verflucht niet te lang in de kamer hangen. 

Is de babykamer klaar? Verwarm deze dan een week en ventileer tegelijkertijd. Bij warmte komen schadelijke stoffen sneller vrij. 

geschilderde commode.jpg  oranje babykamer.jpg  roze babykamer.jpg  rode babykamer.jpg

 

Terug naar het overzicht
Naar boven