Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Transparante bescherming voor je hout…

Nu de lente haar intrede heeft gedaan, is het weer tijd om je houtwerk buiten de juiste bescherming te bieden.  Er zijn verschillende mogelijkheden om hout buiten af te werken. Je kan het dekkend schilderen in een kleur naar keuze met een lakverf, waardoor de houtstructuur niet langer zichtbaar blijft. Maar als je die houtstructuur net wel wil blijven zien, dan heeft Paintfactory tal van transparante oplossingen die bescherming bieden aan hout buiten.

Transparant schilderen geeft een mooi esthetisch effect aan je hout, waarbij de prachtige tekeningen in het hout zichtbaar blijven. Hoewel transparante houtveredelingsproducten meestal iets minder duurzaam zijn dan hun dekkende collega’s, kan je er met een snelle onderhoudsbeurt toch voor zorgen dat je hout voldoende beschermd is tegen UV-stralen.
Je kan buitenhoutwerk helemaal transparant afwerken, maar kleurtjes zijn in de meeste houtveredelingsproducten ook mogelijk.  Dit gaat van herkenbare houtkleuren tot de meest trendy kleuren.
Soorten transparante houtveredeling
Paintfactory heeft een aantal verschillende transparante houtveredelingsproducten in het gamma.
• Beits Tuin is ideaal voor de behandeling van bv. tuinomheiningen en tuinhekjes. Beits Tuin is verkrijgbaar in donkerbruin en transparant. Je kan dit product gemakkelijk verwerken met de borstel en/of de rol.

BeitsBruin.JPG

 


• Edelbeits transparant is heel geschikt voor de behandeling van ramen, deuren, tuinhuisjes... Deze verf voelt iets dikker aan in verwerking maar je kan ze heel makkelijk aanbrengen. Edelbeits transparant is verkrijgbaar in transparant, in een aantal houtkleuren en andere trendy kleuren.

Edelbeits.JPG



• Edelbeits dekkend is verkrijgbaar in alle kleuren. Deze verf is meer dekkend en laat dus minder houtstructuur zien. Ze voelt net als de transparante versie ook wat dikker aan in verwerking.
Edelbeits.JPG

 

 


• Olie Hout en Steen is verkrijgbaar in een transparante versie en in kleur. Deze olie is uitermate geschikt voor het behandelen van houten en stenen vloeren en tuinmeubelen. Hout behandeld met olie behoudt zijn natuurlijk uitzicht. Een jaarlijkse behandeling is aan te raden voor hout buiten.

totaal voor.JPG





Hoe ga je te werk?

1. Verwijder eventuele mossen, schimmels en vervuiling van het hout. Dit kan met Grilo DES anti-mos.
2. Reinig het oppervlak nadien met zuiver water om eventuele resten te verwijderen.
3. Je kan het blote houtwerk eventueel behandelen met Curatief Hydro, een gebruiksklare insecten- en schimmeldodende emulsie. Curatief Hydro kan je gebruiken voor preventieve en curatieve behandeling van het hout.
4. Breng een eerste laag houtveredeling aan.
5. Schuur eventuele opstaande houtvezeltjes op met schuurpapier korrel P180-220.
6. Plaats een tweede en derde laag van het product.
7. Je hout kan weer goed beschermd de zomer in!

Tip: hoe meer lagen je aanbrengt, hoe meer bescherming je biedt en hoe minder snel je het hout opnieuw moet behandelen.

Voor meer info over onze houtveredelingsproducten kan je steeds terecht in de Paintfactory winkels.

Terug naar het overzicht
Naar boven