Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Trends 2018: klassiek, warm en gezellig

Een interieur dat een warme gloed uitstraalt en waarin we graag thuiskomen. Dat is de basisgedachte voor de woontrends voor 2018. Qua kleuren uit zich dat in gezellige, warme en rijke tinten die het klassieke interieur helemaal terugbrengen. Enkele buitenbeentjes zoals frisse, eerder opvallende kleuren zorgen voor een speelse twist. Kleur mag en dan liefst gemixt en gematcht met authentieke materialen zoals hout of met zachte materies (texturen) zoals fluweel.

Paintfactory stelde voor jou enkele verrassende kleurencombinaties samen die in combinatie met de juiste woonaccessoires een bijzonder sfeervolle en warme woonomgeving creëren.
Rijke texturen, diepe nuances en een beetje overdaad kunnen weer in 2018. Als het maar warm en gezellig is. We kiezen weer voor traditionele elementen die vertrouwd aanvoelen en toch perfect passen in een tijdloos, maar toch trendy interieur.
Ons trendkleur voor 2018 is dan ook PCC Grayish Blue, een warm, donker blauwgrijs dat in combinatie met ton sur ton tinten enerzijds of een volledig contrasterend kleur anderzijds zoals bijvoorbeeld innig wit een leuke colorblock oplevert.

  • Groen en de verschillende groentinten vergrijzen en verzachten en sluiten zo meer aan bij de natuur. Denken we bijvoorbeeld aan mos of bepaalde boomsoorten. Een ruimte helemaal onderdompelen in bijvoorbeeld een donkerder tint groen is absoluut done en geeft zelfs een klassevolle uitstraling aan jouw interieur.

Onze combinatie: 2936D green tea + PCC085 Dried Flax 

Trend2018_4.jpg

  • Grijstinten zijn steeds een constante factor in de kleurentrends omdat ze ook juist staan voor een standvastig, solide en volwassen effect. Grijs zorgt voor een moderne look dat toch gezellig aanvoelt. In combinatie met lichtere kleuren creëer je een heel eigentijds en toch sfeervolle omgeving.

 Onze combinatie: 3007D eclipse + PCC106 white orchid + 2975P miranda

Trend2018_3.jpg

  • Blauw is de meest functionele kleur in het rijtje en mixt zich met zowat alles. Lichte tinten in combinatie met een andere lichte kleur vullen elkaar perfect aan om bijvoorbeeld de slaapkamer in te richten of een andere rustgevende ruimte.  

Onze combinatie: 2877P silverado + 2977T smokeytone
 Trend 2018_5.jpg

  • Ook oud roze sijpelt opnieuw het interieur binnen en zorgt voor een elegante en zelfs exclusieve stijl. Door de luxueuze uitstraling van deze tinten, blenden ze met heel wat verschillende kleuren en kan je je interieur pimpen met opvallende woonaccessoires die er helemaal tot hun recht komen en een zekere grandeur uitstralen.

Onze combinatie: 2866T stony creek + PCC 156 white cream

  • Ook met onze trendkleur van het jaar is alles mogelijk. Samen met een frisse blauwe tint krijg je een stoere indruk, terwijl een combinatie met dromerig wit meteen sfeer schept. Daarom is het een heel veelzijdig kleur dat voor heel wat ruimtes in je woning voor een leuke binnenkomer zorgt.

 Onze combinatie: PCC090 grayish blue + 2969P dream dust + PCC020 white pepple

Trend2018_1.jpg

Terug naar het overzicht
Naar boven