Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Verfkwasten en -rollen duurzaam reinigen

Staan de verfpotten klaar om eindelijk dat uitgesteld schildersklusje aan te pakken? In 5 stappen leggen we je graag uit hoe je je verfrol of kwasten zo efficiënt mogelijk kan schoonmaken en dit op een milieuvriendelijke manier. 

Ben je klaar met je schildersopdracht? Ga dan als volgt te werk:

  1. Verwijder eerst zoveel mogelijk verf uit je rol of kwast.
  2. Vul een recipiënt of houder met warm water (ca 40°).
  3. Steek er je verftoebehoren in en laat het een tweetal uren onaangeroerd weken.
  4. Haal het materiaal uit het water en strijk of rol respectievelijk je kwast of verfrol droog op oud papier of op een stuk doek dat je niet meer gebruikt.
  5. Giet het afvalwater absoluut niet weg via de gootsteen of een waterputje! Breng het daarentegen naar het containerpark waar ze een verzamelpunt hebben voor chemisch huishoudelijk afval. Als je wacht tot het water helemaal verdampt is, dan kan het gewoon weggegooid worden met het huishoudelijk afval.

 

  • Duurt je schildersklus meerdere dagen?

Dan raden we aan om je verfrol of kwast in een luchtdichte plastiekzak of in aluminiumfolie te verpakken. De volgende dag kan je gewoon onmiddellijk weer aan de slag. Zo verspil je ook geen extra verf of water.
Als de verf, die aan de plastiekzak of aluminiumfolie hangt, helemaal is opgedroogd, mag die gewoon bij het huishoudelijk afval weggegooid worden.

  • Heb je nog restjes verf over?

Bewaar ze op een droge plaats waar de temperatuur zeker niet onder 0°C gaat of breng ze naar het containerpark.

Alvast veel schilderplezier!

Terug naar het overzicht
Naar boven