Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Verven met auto’s

Het drukke Berlijnse kruispunt Rosenthaler Platz fungeerde vorig jaar als canvas, waarop twaalf fietsers 500 liter verf in vier kleuren dropten. In het geharrewar eigen aan de Berlijnse stadsjungle zorgden elkaar kruisende auto’s voor kleurrijke 'skid marks'.
De verf werd in grote plassen op verschillende plaatsen op het kruispunt gedropt.  Het verkeer reed door de verf heen en zorgde ervoor dat de verf over het hele kruispunt werd verdeeld. Afhankelijk van de rijrichting verschenen er langgerekte blauwe, rode, gele en lila strepen op het wegdek.

Deze intrigerende performance werd bedacht door Iepe Rubingh, een in Berlijn gestationeerde Rotterdamse kunstenaar, die hiermee aansluit bij de idee van de sociale sculptuur. Daarin is niet het museum van tel, maar de mens en de samenleving. De performance werd Painting Reality gedoopt en kon meteen rekenen op een wereldwijde buzz, vooral te danken aan de twitterende en bloggende stamgasten van Sankt Oberholz, een café aan dat kruispunt.

De kunstenaar verzekerde nog dat de verf milieuvriendelijk is en gewoon met water weggespoeld kan worden.
(bron: www.bright.nl)

Ook bij Paintfactory kan je terecht voor verschillende soorten milieuvriendelijke verf en zelfs verf voor wegmarkeringen, maar voor de performance verwijzen we je door naar volgende link: http://painting.iepe.net/

Terug naar het overzicht
Naar boven