Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Welke kleur krijgt je gevel deze zomer?

De kleur van je gevel bepaalt grotendeels het karakter van je woning. Buitenmuren schilder je gemiddeld pas om de 10 jaar. Daarom denk je best goed na over de kleurencombinatie die je wil gebruiken. Een weldoordachte kleurkeuze accentueert de mooiste kenmerken van je huis en kan zelfs foutjes camoufleren. Maar hoe vind je nu die geschikte kleurencombinatie? Paintfactory geeft je graag enkele tips.

 

Licht of donker?

Vandaag zie je meer en meer donkere geveltinten. Een donkere gevel tekent mooi af tegen het landschap en benadrukt de architectuur van de woning. Een donkere gevel kan je woning wel kleiner doen lijken. Om dit te vermijden kan je met lichtere kleuren werken op de raamkozijnen en de voordeur. Let er op dat een kleur die je over een groot oppervlak gebruikt, lichter lijkt dan op een staalkaart. Kies daarom een iets donkerder tint uit dan diegene die je eerst in gedachten had. Bekijk kleurstalen ook buiten, maar nooit in direct zonlicht, dit vervormt de kleur.
 
donkergrijze gevel.jpg
 
Trendy donkere kleuren voor buitengevels zijn bijvoorbeeld het warmbruine Musketeer en het stijlvolle donkergrijze Coal Mine uit de trendwaaier 2013 van Paintfactory. Deze kleuren lenen zich perfect voor rijwoningen of statige herenhuizen.
 
donkere gevel 1.jpg  donkere gevel 2.jpg
 
Lichte kleuren laten je huis groter lijken. Zachte zandtinten en lichte grijstinten zijn een veilige keuze. Deze kleuren zorgen voor een rustig geheel en vormen een mooi contrast met een groene omgeving. 
 
combi 1.jpg combinatie 2.jpg combi 3.jpg
   
Strak wit zorgt dan weer voor een moderne tijdloze look. Het voordeel van een lichte kleur op de gevel is dat die makkelijk combineert met alle andere kleuren, zodat je voor  de kleurkeuze van je schrijnwerk veel opties overhoudt.
 
Trendy accentkleuren voor buiten
Heb je toch liever iets meer kleur, dan vind je in onze trendwaaier 2013 enkele hippe accentkleuren. Het stijlvolle mosgroene Beaumonde combineert uitstekend met een rode baksteenmuur en brengt een elegante landelijke sfeer. Beaumonde past bijvoorbeeld ook perfect als accentkleur bij de zandkleurig combinatie Bamboo – Thistle Flower.
 
beaumonde.jpg
 
Of wat dacht je van het zonnige Simply Elegant. Deze trendkleur zorgt voor een leuk accent in combinatie met het donkergrijze Coal Mine of voor een warme toets op een terrasmuur in een stadstuintje.
 
simply elegant.jpg
 
Ten slotte nog enkele tips die je best in het achterhoofd houdt bij je kleurkeuze:
Respecteer de stijl van je woning : Hoe eenvoudiger je huis, hoe minder kleuren je nodig hebt. Maar te weinig kleur kan je huis dan weer vlak en saai laten lijken. Afhankelijk van de grootte en complexiteit van de woning kan je wel voor meerdere kleuren kiezen. Maar spring er voorzichtig mee om, zodat het geheel niet te overweldigend wordt. 
Bekijk de delen die niet geverfd moeten worden: Welke kleur heeft je dak? Kies een kleur voor de muren die makkelijk combineert met die van het dak. Heb je aluminium ramen of een voordeur die niet geschilderd moeten worden? Kies dan zeker een kleur die past bij de kleur van deze materialen.
Hou rekening met je interieur: Laat de tinten die je kiest voor de buitenmuren harmoniëren met het kleurenpalet dat je binnen hebt gebruikt. Zo creëer je een mooi geheel.
Laat onaantrekkelijke elementen verdwijnen: Schilder onaantrekkelijke elementen zoals goten, regenpijpen, … in dezelfde kleur als de gevel, zodat ze als het ware verdwijnen in de achtergrond.

Als je na deze tips nog twijfelt over de juiste kleuren, dan kan je steeds beroep doen op onze professionele kleuradviseur. Zij helpt je graag verder met de juiste producten en kleuren die jouw woning verdient. Voor meer info kan je terecht bij Paintfactory Brugge, Gent en Antwerpen.

Terug naar het overzicht
Naar boven