Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Wij steunen de HORECA

Om het coronavirus in te perken, moeten horecazaken vanaf middernacht dicht en dit tot aan de paasvakantie. Dit zal voor heel wat horecazaken een grote en moeilijke uitdaging worden. Hun personeel wordt wel economisch werkloos, maar hun vaste kosten lopen door. De overheid heeft adequate en drastische maatregelen. 

PAINTFACTORY is het retailconcept van het Brugse familiebedrijf Bevepe en is sinds 1946 een toonaangevende producent van gebouwenverven. Het heeft 4 fabriekswinkels in Brugge, Eke, Wommelgem en Hasselt en wil de Belgische horeca een hart onder de riem steken.

“Het idee kwam bij ons op toen we deze morgen de vraag kregen van Tom Mestdagh van het Brugse restaurant Tom’s Diner die met zijn handen in de haren zat door de Corona-maatregelen.”, zegt Dries Lescouhier, Commercieel Directeur van Paintfactory. “Hij sluit zijn restaurant deze avond voor 3 weken maar zal van de nood een deugd maken en zal zijn restaurant opfrissen met een nieuw verflaagje.  Drie weken sluiting kan horeca-eigenaars de kans geven om een aantal zaken of klusjes aan te pakken die anders moeilijk realiseerbaar zijn. Schilderwerken is hier één van.” 

Momenteel loopt er reeds een actie bij Paintfactory voor een gratis kleuradvies ter waarde van 125 euro, maar alle horecazaken kunnen op extra ondersteuning rekenen bij Paintfactory. Tot en met 3 april 2020 kunnen zij in de vier Paintfactory winkels tot 50% van hun verfaankopen betalen in waardebonnen van hun eigen zaak.

Als zij bv. 500 euro verf aankopen, dan kunnen zij tot 250 euro betalen met waardebonnen van 25 of 50 euro. Wij zullen deze bonnen dan via verschillende campagnes schenken aan Paintfactory klanten van zodra de Corona-dreiging weg is en de horecazaken opnieuw hun deuren mogen openen.

Op die manier geeft Paintfactory de horeca-uitbaters een financiële ondersteuning en proberen zij ervoor te zorgen dat de consument na deze crisis zo snel als mogelijk de weg terugvinden naar hun favoriete ontbijtzaak of bistro. “Hopelijk kunnen we met dit initiatief een positieve impact creëren, want dit slaat nu eenmaal ook in onze slogan ‘Verf met impact’, vervolgt Dries Lescouhier.

Voorwaarden:
Elke Belgische horecazaak kan bij onze vier Paintfactory vestigingen tot en met vrijdag 3 april 2020 tot 50% van hun aankopen van de Paintfactory verfproducten vergoeden met waardebonnen van 25 of 50 euro van hun eigen zaak. De horecazaak betaalt in onze vestiging de volledige aankoop en krijgt hiervoor een factuur van Paintfactory. Onze medewerkers berekenen het totaalbedrag aan verfproducten van het merk Paintfactory en Isolatievlies en Universele lijm van het merk Bonotools (dus niet op alle non-paint als gereedschappen, machines, behang,...) en de horeazaak kan aangeven hoeveel waardebonnen van 25 of 50 euro hij wenst aan te bieden in ruil. Dit kan tot maximaal 50% van het totaalbedrag. Zij krijgen vervolgens een bestelbon van onze winkelmedewerker voor het aantal afgesproken waardebonnen. De bonnen dienen minimaal geldig te zijn tot 31 december 2020. De horeazaak maakt vervolgens een verkoopfactuur op naam van het betreffende facturatieadres op de bestelbon en met de vermelding "Waardebon mbt 'Wij steunen de horeca" en bezorgt de waardebonnen samen met factuur aan onze Paintfactory vestiging. Het factuurbedrag mag het bedrag op de bestelbon nooit overschrijden. Wij zullen de factuur binnen de 10 dagen betalen op rekening van de horeazaak. Deze actie is enkel geldig bij Paintfactory Antwerpen BVBA, Paintfactory Gent BVBA, Paintfactory Hasselt BVBA en BEVEPE BVBA. Deze actie loopt tot en met 3 april 2020 en is niet cumuleerbaar met andere kortingen of acties.

Terug naar het overzicht
Naar boven