Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Breng de zon in huis...

 

Paaskuikentjes, narcissen, de eerste lentezon… in april zwaait ‘geel’ de scepter. Maar is dit zonnetje onder de kleuren ook geschikt voor jouw interieur? Absoluut! Geel is weer in. Geel is trendy, leuk en vrolijk. Een beetje gedurfd ook, maar zolang je deze kleur juist doseert en combineert, is geel een schitterende meerwaarde voor elk interieur.

Het effect van geel

Geel is de meest heldere kleur uit het spectrum, een kleur die zon- en kunstlicht optimaal reflecteert. Zelfs de donkerste kamer licht op met een vleugje geel. Geel staat voor warmte, gezelligheid en maakt vrolijk, het geeft energie en vergroot een ruimte. Geel verwijst naar de zon en roept een lentegevoel op. In Azië is het dan weer een keizerlijke kleur. En het is ook de kleur van wijsheid en intelligentie. Toch moet je verstandig omspringen met geel, want in een verkeerde dosering of combinatie komt het al snel schreeuwerig over of gaat het vlug vervelen.

Geeltinten en combinaties

Geel in zijn zuivere vorm is heel dominant, maar verschillende geeltinten samen kunnen een prachtig resultaat opleveren. Als je een kamer helemaal geel wil verven, opteer je best voor een combinatie van geeltinten. Te veel van hetzelfde geel kan te overweldigend en bijgevolg storend zijn. Geeltinten combineren is heel eenvoudig. Zo kan een combinatie van warme okertinten met fris citroengeel je ruimte ophelderen.

Geel combineert eerder moeilijk met andere kleuren, maar het kan toch voor heel geslaagde kleurencombinaties zorgen. Warm geel naast oranje of bruin doet onmiddellijk aan de zomer denken en dompelt je interieur onder in een mediterrane sfeer. Felgeel contrasteert heel mooi met zwart en kan perfect in een modern en strak interieur. Geel in combinatie met wit oogt fris, is stijlvol en schept ruimte. Zelfs een samenspel van geel met groen of blauw kan vandaag weer.

Waar kan geel?

In donkere ruimtes, gericht op het noorden of oosten, werkt geel perfect als compensatie voor het gebrek aan zonlicht. Het reflecterend effect zal deze kamers zonniger doen lijken. Maar niks belet je om ook in andere ruimtes geel te gebruiken. Gedempt, maar warm geel komt goed tot zijn recht in woonkamers en eetkamers. Fris geel of iets feller geel kan perfect in de keuken of in een strak, modern interieur. En pastelgeel geeft dan weer een romantische toets aan bijvoorbeeld de slaapkamer of babykamer. Geel activeert de hersenen en staat voor communicatie en creativiteit. Daarom is het ook een prima kleur voor een werkruimte.

Van geel word je in elk geval vrolijk. Het wekt energie op, oogt fris of zorgt voor warmte. Maar bovenal, geel brengt het zonnetje in huis… En dat is nu net wat we allemaal nodig hebben na deze lange winter!

Kom dus snel onze talrijke geeltinten ontdekken en breng de zon vandaag nog in jouw huis!

Terug naar het overzicht
Naar boven