Schrijf u in op onze nieuwsbrief


Pasen...tijd om te kaleien?!?

 

De klokken brengen dit jaar kalei mee...kalei.jpg

Historisch gezien leerden we deze techniek vooral kennen door de landbouwers. Elk jaar rond Pasen kalkten deze hun stallen wit om zo de muren te ontsmetten en te beschermen tegen vocht! Zij gebruikten eigenlijk een soort kalkverf, maar na enkele jaren ontstond hierdoor een soort zuivere kalkpleister van enkele mm's dik. Zo ontstond het typisch kalei-effect op esthetisch gebied. Dit wil de huidige generatie in één keer bekomen. Daarom voegt men een vulstof, zoals zandkorrels, toe om het kalei-effect direct te bekomen.

Kaleien zit tussen pleisteren en verven. Het is vooral populair bij restauraties maar kan ook in nieuwbouw mooie resultaten geven. Het vormt een duurzame regen- en weerbestendige behandeling waarbij de onderstructuur (het metselwerk) zichtbaar blijft. Oftewel een dikke "verflaag" waarmee de structuur van de bakstenen en voeg nog halfzichtbaar blijven.

Paintfactory MUUR BUITEN KALEI is een kant en klare kalei die smeuïg en eenvoudig met een kaleiborstel is aan te brengen.

Soorten:
Fijn en Grof (dit is de soort zandkorrel die aanwezig is in de kalei). De fijne kalei heeft een veel minder ruwe afwerking dan de grof.

Kenmerken:
- kleurvast (geen verkleuring bij vocht)
- verkrijgbaar in (bijna) alle kleuren
- kan aangebracht worden op alle geschilderde ondergronden
- met anti groen systeem
- zeer gemakkelijk verwerkbaar
- 10 jaar systeem
- ademend
- perfect overschilderbaar
- geen vergeling, zeer lichtvast
- water en alkali bestendigheid uiterst hoog
 
Tip:Kalei2.jpg
Kalei is uiteraard vooral gekend als gevelafwerking maar ook binnen kan deze rustieke techniek een prachtig resultaat opleveren!
Wil je kleurverschillen door wolkeffect en verwering dan kun je de MUUR BUITEN KALEI afwerken met een toplaag MUUR DECO KALKVERF.

Verbruik: 
Het rendement is ongeveer 1m²/kg.

Verpakking:

MUUR BUITEN KALEI is verkrijgbaar in verpakkingen van 15Kg

 

Terug naar het overzicht
Naar boven