Schrijf u in op onze nieuwsbrief


't Werkhuys - Borgerhout

’t Werkhuys in Borgerhout is een Sociaal-Cultureel Ontmoetingscentrum waar wel altijd iets te beleven valt. Ze beschikken over een aantal flexibele lokalen waar workshops, cursussen, repetities en vergaderingen plaatsvinden, maar men kan er evengoed buurtbewoners, residenten of toevallige voorbijgangers ontmoeten in ’t Kaffee. Een leuke plek dus waar iedereen die daar zin in heeft, welkom is.
Het gebouw was oorspronkelijk vervallen en oud, maar een groep enthousiaste vrijwilligers zagen er heel wat potentieel in. De volledige site onderging een metamorfose en dit onder andere door de samenwerking met Paintfactory. Alle klaslokalen en de expositieruimte, het foyer en de bar werden geschilderd met Paintfactoryverf.


Voor de expositieruimte of de koepelzaal was het eenvoudig. Daar werd resoluut voor wit gekozen zodat de geëxposeerde werken telkens volledig tot hun recht kunnen komen. Ook het plafond werd in wit gestoken waardoor er een sterk ruimtelijk gevoel heerst. De ijzeren poutrelle werd behandeld met Primer Ijzer wit.

fotot referentie 't Werkhuys Koepelzaal (expositieruimte).jpg

In het literair salon heeft wit ook de bovenhand, maar voor de muren werd daar geopteerd om toch voor een accentverschil te kiezen door de onderkant van de muren te schilderen met Muur Satin Mojave 2906T. Ook de houten bekisting van de zetels werd er in wit geschilderd met eerst een laag Omniprimer en daarna Lak Hydro Satin zodat die een mooi contrast vormen met de zitkussens.

foto referentie t werkhuys Literair Salon.jpg

Om alles mooi te laten aansluiten werd ook voor de foyer gekozen voor wit. De gezelligheid wordt gevormd door de warme, houten bar en de sfeerverlichting. Het geheel ademt op die manier een heel rustige en ontspannen sfeer uit.

referentie 't werkhuys Foyer.jpg

Vrijwilligers namen de schilderwerken voor hun rekening waardoor ’t Werkhuys als het ware een project ‘door mensen, voor mensen’ is en dat voel je als je er binnenstapt. Niet aarzelen om dat zeker eens te doen wanneer je er in de buurt bent.

(foto's Patrick Leemans)

Terug naar overzicht referenties
Naar boven