De kleuren van Paintfactory voor 2012

24/10/2011

De kleuradviseurs van Paintfactory hebben zich al volledig ondergedompeld in de interieurtrends voor het komende jaar. Voor 2012 hebben ze een prachtig en stijlvol kleurenpalet voor u samengesteld.

De interieurtrends voor 2012 manifesteren zich in een comfortabel design, een elegante stijl, luxueuze materialen en rijke kleuren. 
Edele kleuren, zoals smaragdgroen, robijnrood, het violet van amethist en saffierblauw; goudgeel, exotisch koraalrood, levendig turkoois en warme crèmekleuren gecombineerd met delicaat ivoor, comfortabel bruin, elegant zilver, lichtgrijs en warm wit zijn dé kleuren die volgend jaar de hoofdrol spelen.

De geeltinten in 2012 zijn goud en camel, zonnige kleuren die weer mogen schitteren in een glanzende lak in plaats van de matte afwerkingen van weleer. De groenen neigen eerder naar frissere tinten, sommige groenblauw maar ook safari- en camouflagekleuren steken de kop op. De blauwtinten zijn geïnspireerd door water en lucht, maar we merken ook houtskool en donkere navytinten op. Een reeks vrouwelijke roden, oranjetinten en zacht vintage roze vervolledigen volgend jaar het kleurenpalet.

De kleurenwaaier voor 2012 laat zich trouwens ook inspireren door interieurs uit de jaren ’50 met hun vergrijsde zachte kleuren als oudroze en turkoois, hun gedempt blauw, zacht paars, warm rood, helder oranje en wit- en zwarttinten. We zien zelf een combinatie van oudroze met stijlvol zwart opduiken die doet denken aan de Chanelstijl.

In 2012 zijn camel en kaki als het ware de nieuwe basistinten die je kan combineren met rijkere accentkleuren als oranje, rood en paars.
Kortom, dit rijke kleurenpalet biedt volgend jaar voldoende mogelijkheden om elegante, stijlvolle en geslaagde interieurs te creëren!