Je gevel in een ander kleurtje?

02/04/2015

 Zijn je buitenmuren toe aan een opknapbeurt? Of wil je gewoon je gevel in een nieuw kleurtje steken? De lente is de ideale moment om je buitengevel te schilderen zodat je woning opnieuw schittert. Met ons gamma buitenverf accentueer je niet alleen het esthetisch aspect, maar is je gevel ook optimaal beschermd tegen allerlei invloeden, zoals regen, wind zon, vocht en schimmels. Eventuele scheurtjes en oneffenheden worden perfect weggewerkt. Hoe bereid je je voor en waar moet je op letten bij buitenschilderwerken? We lichten het graag even voor jou toe.

  • Kies de juiste verf!

Ook voor buiten zijn er verschillende verfsoorten. De juiste verf kies je op basis van de ondergrond die je wenst te schilderen (beton, bakstenen, hout,….) en de actuele staat van de gevel. Je verdere keuze kan ook afhankelijk zijn van de structuur die je wenst, namelijk effen, glad, met een korrel of kaleien en uiteraard de kleur. Onze drie topproducten voor buiten zijn:

- Muur Buiten: een standaard watergedragen acrylaat gevelverf met anti-groeneffect. Deze verf heeft een lichte zijdeglans en is onbeperkt inkleurbaar.

MuurBuiten_01.jpg
- Muur Buiten Pearl: een bijna 100% waterdampdoorlatende watergedragen gevelverf met lotuseffect. Het vuil hecht zich niet zo snel aan de verf. Als dat toch het geval is, spoelt het vuil er met een typische Belgische regenbui gewoon af. Deze buitenverf heeft een natuurlijk matte uitstraling en is verkrijgbaar in lichte- en middentonen.

MuurBuitenPearl_01.jpg
- Muur Buiten Kalei: een watergedragen gevelverf met een fijne of grove korrel voor een authentiek uitzicht. Het lijkt alsof de gevel al 10 keer geschilderd is. Deze buitenverf heeft een matte aanblik en is verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren.

MuurKalei25kg.jpg
Uiteraard adviseren wij jou graag bij je keuze!

Misschien heb je al een favoriete tint in gedachten of wil je liever een harmonieus geheel creëren met je ramen en deuren? Wij zetten alvast onze tien populairste gevelkleuren voor jou op een rijtje:
- 2715P: Daylight (offwhite, zuiver wit kan bij zonlicht heel fel weerkaatsen en dit is niet aangenaam voor het oog)
- 2899P: Sand Storm (warme lichtbruine tint)
- 2902D: Dusty Trail (warme donkere bruine tint)
- 2956T: Phantom (een mooie grijstint)
- 2959C: Black Pitch (voor de durvers, een offblack)
- 2976P: Chapel Gray (het wat koelere blauw/grijs)
- 2927P: Inermittent (een grijstint met een tikkeltje groen)
- 2929D: Shady Knoll (een warme groentint)
- 2812C: Redwood (mooie baksteenrood)
- 2048D: Mecca Gold (voor de durvers, zonnebloemgeel)

  • Maak je gevel schilderklaar!

Voor je begint, zorg je ervoor dat je gevel stof- en mosvrij is. Heb je te kampen met een vochtige muur, dan herstel je deze best eerst structureel. Als dit geen optie is, kan je gebruik maken van Primer Waterdicht, een solventgedragen problem solver voor permanent vochtige muren. Een vochtige muur schilderen met een standaard acrylaatverf kan immers gaan onthechten.
De muren kunnen ook gaatjes of scheurtjes vertonen. Deze kunnen makkelijk hersteld worden door een buitenplamuur te gebruiken zoals de Agupalast Maquina Exterior.
Een ander belangrijk aspect voor je aan het schilderen gaat, is de buitentemperatuur. Idealiter bedraagt die tussen de 10° en 25 °C. Als het te koud is, droogt de verf niet of veel te traag en als het te warm is, droogt ze te snel. Probeer ook steeds te schilderen voor de zon er op schijnt zodat het oppervlak niet te warm heeft wanneer je aanvangt met schilderen.

  • Schilder je gevel!

Voor het schilderen van de grote oppervlakken gebruik je best een langharige verfrol. Voor een optimale dekking wissel je verticale lagen af met horizontale. Afhankelijk van het kleur plaats je 2 of meerdere lagen.

gevel schilderen.jpg

Alvast veel succes!