Je tuinmeubelen weer als nieuw

02/04/2015

Staan jouw houten tuinmeubelen ook altijd buiten in weer en wind? Zien ze er daardoor grauw en verweerd uit? Bescherm voortaan je houten tuinmeubelen tegen ons Belgisch weertje en vermijd dat het hout aangetast wordt door vuil of te snel gaat verweren. Met ‘Groen Weg – Grilo DES’ en ‘Natural Wood’ zien je tuinmeubelen er weer uit als nieuw. Zo ga je aan de slag met deze producten:

 • Groen Weg – Grilo DES is een product voor het verwijderen en voorkomen van groene aanslag. Het product kan gebruikt worden op muren, daken, paden, terrassen, tuinhout en dus ook voor tuinmeubelen.
 • Natural Wood is een watergedragen houtveredelaar, die het hout niet verkleurt en zijn natuurlijke uitstraling behoudt. Natural Wood is water –en olieafstotend en kan dus perfect gebruikt worden voor het behandelen van jouw tuinmeubelen.

 Natural Wood.jpg
 

 • Zo ga je te werk:
 1. Verwijder eerst de groene aanslag van je tuinmeubelen door 5% Groen Weg – Grilo DES te mengen in water. Besproei je tuinmeubelen grondig met het mengsel. Naspoelen is niet nodig.
 2. Als het oppervlak droog is, schuur je het oppervlak van het meubel in de richting van de houtvezel. Onbehandeld hout schuur je met korrel 100 tot 120. Behandeld of verweerd hout schuur je best met korrel 40 tot 60.
 3. Na het schuren, stof je het meubel grondig af met een handborstel tot al het stof
  weg is.
 4. Breng een eerste laag Natural Wood aan met een viltroller of een langharige kwaliteitsvolle kwast. Breng een eerste laag gelijkmatig aan. Vermijd een verschil in laagdikte. Natural Wood moet niet verdund worden.
 5. Laat minimum 4 uur drogen en schuur licht op alvorens een tweede laag aan te brengen.
 6. Herhaal deze laatste stap tot je merkt dat het behandelde oppervlak volledig verzadigd is.
 7. Je tuinmeubelen hebben niet alleen hun originele kleur terug, maar zijn eveneens goed beschermd tegen water en vlekken!