OSB platen: niet zomaar bouwmateriaal

23/10/2013

OSB platen worden steeds vaker gebruikt in vloertoepassingen. Waarom ook niet? De voordelen zijn overduidelijk: goedkoop, warm, makkelijk te plaatsen, geluidsisolerend… Waarom dus enkel nog kiezen voor laminaat, tegels of linoleum? Een OSB-vloer heeft trouwens een eigentijdse look. En dan vergeten we nog het grootste voordeel … Je kan hem schilderen in een kleur naar keuze!

 
Een OSB vloer kan je in een handomdraai schilderen in een tint die past bij de rest van je interieur, maar hoe doe je dit nu? Heel eenvoudig:
  • Stap 1: ontstof de OSB platen zo grondig mogelijk
  • Stap 2: plaats 2 à 3 lagen Vloer (afhankelijk van de belasting) in een kleur naar keuze
  • Stap 3: laat de vloer een weekje rusten voor je hem in gebruik neemt

Vloer 

Vloer is een éénpotsysteem (primer en afwerking in 1) dat specifiek geschikt is voor het schilderen van houten vloeren en trappen. Het is een synthetisch product, dus je moet nadien de ruimte wel goed verluchten. Vloer is verkrijgbaar in potten van 2,5 liter, met een verbruik van ongeveer 12m²/liter. Deze verf is in alle mogelijke kleuren verkrijgbaar.
 

Tip

Je kan er dus ook voor opteren om exact dezelfde kleur op je muren én je vloer te plaatsen. Dit maakt de ruimte optisch groter. En ben je na een paar jaar het kleurtje op je vloer beu, dan hoef je niets uit te breken, maar kan je gewoon een nieuwe laag verf plaatsen. Fantastisch toch?