Trends en kleuren voor 2023

13/10/2022

Er is tijd genoeg geweest om ons interieur aandachtig te bekijken. Hierdoor wordt meer aandacht besteed aan kwaliteit en duurzaamheid. Onze klanten streven naar vrijheid, functionele ruimtes en comfort waarin we ademruimte creëren. Planten en bloemen geven energie en zullen nog steeds centraal staan in het interieur.

We vroegen onze kleuradviseur Florence wat nu dé interieurtrends en kleuren zijn voor het komende jaar. 

De 3 opvallendste trends voor 2023

Kleur van kop tot teen
Door het plafond dezelfde kleur te geven als de muur, worden er sfeervolle hoeken in het interieur gecreëerd. Een gezellig interieur in een handomdraai!

Ton sur ton
Het ton sur ton effect zullen we ook meer zien: schilder bijvoorbeeld je ramen en deuren in een nét iets donkerdere tint.

Decoratieve texturen
Kleur en textuur gaan hand in hand om echt de natuur in huis te brengen. Denk er eens aan om een accentmuur in
kalk- of kaleiverf (ja, ook binnen!) te zetten en ontdek onze nieuwe BRUUT, waarmee je in een handomdraai muren en meubels een stijlvolle, natuurlijke look geeft.

De Paintfactory trendkleuren in 2023

Niet één maar 2 trendkleuren dit jaar: FAVO Gembergeel & Perzikoranje. Gembergeel is een harmonieuze kleur die positiviteit uitstraalt. Hij is warm en toch heel makkelijk te combineren. Perzikoranje wordt meer en meer gevraagd door onze klanten. Het is een nude tint die rust creëert maar toch een edge heeft. Het geeft je ruimte persoonlijkheid, zonder té aanwezig te zijn. Beide kleuren zijn geschikt voor elke ruimte en werken perfect in een ton sur ton setting. Ook gewaagde combinaties kunnen, zolang het in de juiste verhouding is. Inspiratie nodig? Florence selecteerde voor elke kleur een palet waar je direct mee aan de slag kan. 

Perzikoranje met Berggrasgroen en Dennengroen
 

Gembergeel met Zonnesteenrood en Kobaltblauw: te zien op de foto in een keuken, maar ook heel leuk voor de kinderkamer!