Creatief in de kinderkamer

26/10/2017

Hoe maak je van een kinderkamer een speelse, leuke ruimte waarin stoere, kleine helden of lieflijke prinsesjes baas zijn? Een kinderkamer is de kamer bij uitstek waar je je creatieve ideeën helemaal in kwijt kan. Toch nog een klein zetje nodig? Wij helpen je graag op weg.

  • Accentmuur

Kinderen houden absoluut niet van kale muren, maar het is ook niet de bedoeling om aan creatieve overkill te doen. Een kamer waarbij één muur dienst doet als accentmuur is een aanvaardbaar compromis om een speelse, maar toch harmonieuze kamer in te richten.
De accentmuur mag wel in het oog springen en een echte blikvanger zijn. Voor een kinderkamer kan je dan ook voluit gaan voor uitbundige of fantasierijke ontwerpen. Mogelijkheden om een accentmuur te bekleden zijn muurstickers zoals die van Lou&Friends of een leuk behang.

 

  • Muurstickers Lou&Friends

De muurstickers van Lou&Friends zijn er in heel wat variaties en zelfs op maat verkrijgbaar. Kies je voor een leuke tekening, een bekend figuurtje of dieren? De mogelijkheden zijn talrijk waardoor je zeker een favoriet vindt. De meeste uitvoeringen zijn ook beschikbaar in verschillende kleuren waardoor je de stickers helemaal kan afstemmen op de kleuren in de rest van de kamer.

kinderkamer5.jpg
De kamer van voetbalfan Matteo werd bijvoorbeeld opgeleukt met stickers van zijn favoriete voetbalclub FC Barcelona.

  • Behang

Ook behang is ideaal om een accentmuur te bekleden. Kies voor een vrolijk behang met frisse kleuren. Zo heb je een mooie muurdecoratie die nog aangevuld kan worden met hippe accessoires op kindermaat. Houd je van opvallende patronen? Beperk dergelijk behang ook tot één muur. Alle muren in een zelfde patroon steken, maakt de ruimte weer eentoniger en dat willen we net niet.

kinderkamer.JPG

Schermafbeelding 2017-10-26 om 17.01.23.png
Op beide foto’s zie je het behang van Jack ’n Rose Hooked On Walls in combinatie met wittint 2911 ‘Marble Mist’.

  • Geometrische vormen

Een trend die helemaal in is momenteel is het gebruik van geometrische vormen. Rechte vormen schilder je makkelijk zelf door de vormen met tape aan te duiden op de muur. Heb je een vaste hand? Dan kan je je ook wagen aan cirkels of bollen.

Schermafbeelding 2017-10-26 om 17.00.45.png


In ons voorbeeld hierboven werd voor de wittint 2617P Peaceful gekozen als basis. De bollen werden geschilderd in 2032T Egg Custard (geel), 2137T Blushing peach (roze) en 2480T Tansy.

kinderkamer4.jpg
Hier is de basistint 2953P Worn White en de driehoeken 2968P Hazy Shade en 2969P Dream Dust.


Nog meer inspiratie? Bekijk ook onze Pinterestpagina.