Creatief met verf en behang

29/03/2018

Van een knappe binnenkomer gesproken! Een onopvallende inkomkast krijgt plots wel een heel andere dynamiek door ze te pimpen met een kleurrijk likje verf in combinatie met leuk behangpapier. Zo geef je je meubelstuk niet alleen een totaal andere look, maar creëer je ook een echte eyecatcher in je interieur. Voor deze kast werd eerst een laag Primer Omni op kleur geplaatst en daarna afgewerkt met twee lagen Lak Hydro Satin, N044. Het behang is een dessin van Hookedonwalls (Missoni Home, referentie 10065) en zorgt voor een onverwacht en speels effect.
Heb je ook een kast of afdankertje dat je graag een tweede leven wilt geven? We leggen je graag uit in 10 eenvoudige stappen hoe je dit aanpakt.

 • Werkwijze
 1. Voor je van start gaat, moet het oppervlak van het meubel dat je wilt aanpakken vrij zijn van vet, stof en dergelijke. Hiervoor gebruik je de Cleaner van Paintfactory.
 2. Laat het hout goed uitdrogen voor je begint met schilderen.
 3. Plaats een eerste laag op de kast met Primer Omni. Vergeet de binnenzijde niet. De kasten kunnen immers licht vervormen als niet alles geschilderd is.
 4. Als de eerste laag droog is, schuur je de Primer Omni licht op met korrel 220. Zo verwijder je eventuele vezeltjes die tijdens het schilderen rechtgekomen zijn.
 5. Plaats vervolgens twee lagen Lak Hydro Satin met een viltrol.
 6. Laat alles goed drogen.
 7. Dek nu de geschilderde delen af vooraleer je met het behangpapier aan de slag gaat.
 8. Meet het gedeelte dat je wenst te behangen en zorg dat je banen behang klaarliggen.
 9. Plaats Lijm Universeel op de ondergrond en hang het vliesbehang op. Duw het behang goed aan zodat er geen luchtbelletjes opduiken.
 10. Bewonder het resultaat. 

 

Schermafbeelding 2018-03-29 om 16.28.02.png Schermafbeelding 2018-03-29 om 16.28.36.png   Schermafbeelding 2018-03-29 om 15.53.06.png