De kleurentrends voor dit najaar

25/10/2019

Dit najaar bergen we ‘puur wit’ even op en gaan we voluit voor warme, levendige kleuren. Een mishmash van stijlen, een combinatie van verschillende kleuren of geometrische patronen ... het kan allemaal om een gezellig en vooral levendig interieur te creëren. We duiken samen met jou in de kleurentrends van dit najaar. 


Wit is niet helemaal uit de picture, maar wordt nu eerder als basis gebruikt of als aanzet voor een krachtige kleur die zo meteen in het oog springt. Groentinten en petrolkleuren zijn nog steeds trending en schitteren in heel wat interieurs.

shutterstock_1361746016.jpg


Qua stijl wordt steeds minder gekozen voor één uitgesproken genre. Dat opent meteen perspectieven om eindeloos te variëren en te combineren. Zo levert landelijk met een industriële feel een leuke mix op en ook een Scandinavische insteek in een modern interieur geeft een verrassend effect.

  • Decoratieve schildertechnieken

Wat we ook merken is dat er niet alleen gegoocheld wordt met opvallende kleuren, maar men kiest steeds vaker voor andere verfsoorten en decoratieve schildertechnieken. Denken we maar aan kalkverf of structuurverf die extra reliëf en nuances geven wat opnieuw zorgt voor een levendig canvas. Ook behang speelt hierop in en kan zorgen voor een speciale touch die een interieur heel bijzonder maakt.

shutterstock_1538047817.jpg
Geometrie en spelen met kleuren en vlakken is al een tijdje in en het ziet er naar uit dat dit ook een blijvertje is. Zowel bij behangpapier als bij verf. Creatievelingen kunnen zo aan de slag met verschillende patronen en kleuren voor een unieke en originele invulling van een ruimte.

shutterstock_1266012487.jpg

  • Warme tinten

Pasteltinten ruimen plaats voor volle, uitgesproken kleuren die zorgen voor een gezellige sfeer. Donkerbruin, terracotta, bordeauxrood, … kortom warme tinten die een luxueuze upgrade geven aan je interieur.

shutterstock_644556889.jpg