Stap voor stap: mooi aflijnen...

22/10/2012

Stap voor stap: mooie aflijning tussen twee verschillende kleuren

Vaak krijgen wij de opmerking van klanten dat ze moeite hebben om een mooie lijn te maken tussen twee verschillende kleuren in de hoek. Er worden hiervoor allerlei hulpmiddelen gebruikt als een karton of een spatel die dan in de hoek wordt gehouden, maar deze zijn allesbehalve effectief.

Hierna volgt een stap voor stap om dit klusje in een fluitje van een cent te klaren:
 
1. Begin met het plaatsen van de primer. Je kan de primer al laten aankleuren zodat je vaak een eindlaag kan uitsparen (afhankelijk van de gewenste eindkleur). Bij het plaatsen van de primer hoef je in principe niets af te plakken. Het is immers niet zo erg als je nu nog geen perfecte aflijning hebt.
 
2. Laat de primer voldoende uitdrogen en start dan met het plaatsen van 1 of 2 eindlagen van 1 specifiek kleur (in dit geval opteren we voor de lichtste kleur eerst af te werken)
 
3. Laat voldoende lang uitdrogen (zie hiervoor etiket van de eindlaag)
 
4. Kleef de paarse 309 Masking tape, een lichtklevende afdektape van soepel en sterk papier Washi. Is makkelijk te verwerken en te verwijderen, zelfs van de meest kwetsbare ondergronden. Deze tape is immers ideaal voor pas geschilderde oppervlakken. (in dit geval dienen we de tape dus te kleven op de lichtste kleur)
IMG_0022 (Kopie).JPG  
 
5. Neem met een fijne borstel wat verf op en strijk hiermee in de hoek. Je zal daardoor wat verf op de andere muur hebben, maar dit is geen probleem. (in dit geval dien je met de borstel de verf met het lichtste kleur op te nemen). Op plaatsen waar de tape niet of onvoldoende is aangedrukt, zal door deze actie, de verf met de lichtste kleur onder de tape lopen en dit is geen probleem, aangezien je tape op de muur met het lichtste kleur hangt.
IMG_0024 (Kopie).JPG
 
6. Neem een droge vod en neem de overtollige verf weg
IMG_0027 (Kopie).JPG
 
7. Je kan nu onmiddellijk starten met het andere (accent)kleur. Je hoeft geen schrik te hebben dat de donkere kleur op de lichte muur terechtkomt omdat je in stap 5 de tape hebt geschilderd met het lichtste kleur. De tape is dus als het ware 'volgelopen' met de lichtste kleur.
 
8. Trek de tape af in een hoek van 90°
IMG_0028 (Kopie).JPG
 
9. Je hebt nu een mooie aflijning tussen 2 kleuren.
IMG_0015 (Kopie).JPG