De ervaring van een stagiair marketing.

24/06/2022

Taken:

In oktober 2022 was ik op zoek naar een nieuwe stageplaats. Via mijn leerkracht kwam ik bij Paintfactory terecht. De zoektocht naar een geschikte stageplaats verliep heel moeilijk maar hier ben ik met mijn gat in de boter gevallen. Ik werd heel warm ontvangen en kreeg meteen een overzichtje met mogelijke taken gedurende mijn tijd bij Paintfactory. Deze taken waren allesbehalve saai en ik maakte ze allemaal met volle goesting.  Als student marketing is het Creative Cloud pakket onderdeel van het leerpakket. Dit vond ik dan ook heel interessant. Bij Paintfactory heb ik dit heel goed kunnen onderhouden en heb ik heel veel bijgeleerd. Ik kreeg heel wat vrijheid bij de taken maar ook direct goede feedback.  Milo gaf me fantastische ondersteuning, tips en hulp waar nodig. 

Op verplaatsing:

Dit waren niet mijn enige taken. We zijn ook enkele keren op verplaatsing gegaan. Zo ben ik een paar keer in de nieuwe winkel in Kortrijk geweest. Ik ging ook mee naar ‘Dag van de Afwerking’, een beurs in Brussel. Dit was een leuke ervaring. Zo besef je dat marketing heel wat inhoudt. Dit was natuurlijk ook een goed moment om de collega’s van de andere filialen te leren kennen, maar natuurlijk ook om de partners en concurrenten van Paintfactory eens bezig te zien. Ik was ook aanwezig bij de meetings die we hadden met enkele studenten uit Kortrijk. Deze studenten hebben een hele nieuwe website voor ons uitgewerkt. Zelf heb ik ook wat ideeën en meningen toegevoegd aan dit project. 

Collega’s:

Omdat ik voornamelijk in Brugge zat heb ik mijn dichtste collega’s ook redelijk goed leren kennen. De sfeer op kantoor was top. Er werden grapjes gemaakt en veel gebabbeld. En natuurlijk was er ook nog onze trouwe viervoeter Sylvain, altijd blij. Zijn staartje stond nooit stil! Die genoot af en toe wel een van een goeie knuffel. Met andere woorden, het was een plezier om naar hier te komen en stage te doen!