Jouw ideale kleurenpalet voor de badkamer

28/10/2022

Een plaats om even te genieten van een wellnessmomentje of de dag te beginnen met een frisse start: je badkamer. Een ruimte als een balzaal of net knus en klein? Met een uitgebalanceerd kleurenpalet voor de badkamer kan je de sfeer volledig naar je eigen hand zetten. Wat wil je zelf het liefst: uitgebreid genieten en tot rust komen of een ruimte waar je energie van krijgt? 
Je hoeft je volledige badkamer niet te renoveren om het interieur te veranderen, soms zijn een paar kleine aanpassingen of een likje verf al meer dan voldoende!

Een oase van rust in de badkamer

Wil je van je badkamer een oase van rust maken, dan kies je best voor warme tinten. Maar zorg ervoor dat het rustige kleuren zijn, die maken dat je ook lang in de badkamer wil vertoeven, zoals warme groentinten, zachte bruinen, crèmekleuren,…

Pas op met rood en fel oranje, dat zijn warme kleuren, maar net iets te actief om echt rust te brengen. Lila en zachte paarstinten zijn kleuren die de nodige rust uitstralen en dan weer wel perfect kunnen in een badkamer waar je wil relaxen.

In een badkamer die rust moet uitstralen, werk je ook best met 'ton-sur-ton' kleuren of kleuren die in hetzelfde kleurenpalet liggen en slechts een paar tinten van elkaar verschillen. Ton-sur-ton kleuren maken dat het niet te druk wordt in je badkamer en scheppen een relaxte sfeer. Niet zomaar één van onze trends voor 2023!

Een energieke start

Wil je net een actieve ruimte maken van je badkamer, een plek die zorgt voor een snelle start in de ochtend, dan kan je gerust opteren voor fellere kleuren. Maar beperk die toch best tot één accentmuur. Meestal is de muur waarop je kijkt als je de badkamer binnenstapt de meest geschikte muur voor een accentkleur. Hier kan je bijvoorbeeld met oranje werken. Het is een actieve maar toch vrolijke en warme kleur die gegarandeerd voor een goed humeur zorgt aan het begin van de dag. Ook felroze, turkoois- of grasgroen kunnen gerust in een actieve badkamer. Of zonnig geel. Deze kleur zorgt niet alleen voor een frisse start in de ochtend maar geeft je daarbovenop steeds het gevoel wakker te worden op een zonnige dag…

Hygiënisch en fris

Hou je toch meer van een frisse badkamer, waar hygiëne een belangrijke rol speelt, kies dan voor iets koudere kleuren. Blauwtinten passen hier perfect, blauw wordt geassocieerd met water en hoort dus echt thuis in de badkamer. Het geeft je een gevoel van welbehagen en sereniteit. Blauw kalmeert, verfrist en verkoelt. Maar ook citroengeel of limoengroen zorgen voor verfrissing en hullen de badkamer in een reine en frisse sfeer.

Nog enkele tips voor de badkamer

• Bestaat je badkamer hoofdzakelijk uit wit sanitair en witte meubelen, opteer dan zeker voor een warmere kleur op de muren, zodat het geheel niet te koud lijkt. Zijn er juist veel warme materialen aanwezig in je badkamer, zoals hout, dan zijn neutrale kleuren eerder aangewezen.
• Wil je een kleine badkamer groter laten lijken, dan ga je best voor lichte kleuren. Enkel in badkamers met veel ruimte en voldoende lichtinval kan je opteren voor donkere kleuren zoals zwart of donkergrijs.
• Pas op met spiegels… De kleur die gereflecteerd wordt in de spiegel heeft namelijk invloed op hoe je eruit ziet in die spiegel. Warme kleuren zorgen er meestal voor dat je er goed uitziet, maar koude kleuren laten je bleker lijken. En de verkeerde kleur groen kan jouw huid een gelige kleur geven, waardoor je er slechter uitziet. Zorg daarom voor een neutrale kleur op de muur die gereflecteerd wordt in de spiegel.
• Kies steeds accessoires die bij de kleuren in je badkamer passen. Dit versterkt de harmonie in deze ruimte.Producten