Kalkverf als sfeermaker voor je muren

29/10/2020

Bij de herfst denken we spontaan aan warmte en gezelligheid en willen we het binnen lekker knus maken. Dat doen we meestal met leuke decospulletjes, maar ook je muren bepalen de sfeer in je interieur. Kalkverf is de sfeermaker bij uitstek en past dan ook helemaal binnen ons herfstthema.

Kalkverf is een kalkmatte natuurlijke verfsoort met minerale pigmenten. Bij het aanbrengen van de verf kunnen verschillende technieken gebruikt worden waarbij je telkens een andere kleurschakering of nuance krijgt. Dat geeft een heel authentiek effect waardoor je ruimte een aparte en sfeervolle uitstraling krijgt. Kalkverf kan overigens ook gebruikt worden voor meubels en decoratie, wat hier ook zorgt voor een heel warme en karaktervolle look.

Kim en Gauthier wilden hun slaapkamer opfrissen en er vooral een gezellige plek van maken met een rustgevend effect. Ze kozen voor de tint Silver Fox PLC 076 in kalkverf. Om kalkverf aan te brengen zijn verschillende technieken mogelijk. Hier werd de verf zo aangebracht dat er een soort streeppatroon gecreĆ«erd werd, wat een unieke dimensie aan de kamer geeft. Het resultaat is alvast helemaal wat Kim en Gauthier in gedachten hadden.