Klanten werven op social media

13/03/2023

Als schildersbedrijf wil je natuurlijk nieuwe klanten aantrekken. Maar hoe doe je dat via social media? In dit artikel geven we je enkele handige tips en stappen om jouw schildersbedrijf te promoten en nieuwe klanten te werven.

Stap 1: Kies de juiste social media platformen

Kies de social media platformen die het beste bij jouw schildersbedrijf passen. Instagram is bijvoorbeeld een uitstekende keuze, omdat je er afbeeldingen en video's van je werk kan delen. Facebook is ook handig om meer informatie over je bedrijf te delen en vragen van potentiële klanten te beantwoorden.

Stap 2: Maak je social media profiel professioneel

Zorg dat je social media profielen er professioneel uitzien. Gebruik je bedrijfsnaam als gebruikersnaam en zorg dat de omschrijving van je diensten duidelijk is. Vergeet zeker niet je locatie te vermelden, zodat klanten weten waar je gevestigd bent. Deel ook afbeeldingen en video's van voltooide projecten om je werk te laten zien.

Stap 3: Gebruik relevante hashtags

Hashtags zijn een geweldige manier om je social media berichten meer bereik te geven. Gebruik relevante hashtags die gerelateerd zijn aan je vakgebied en locatie, zoals #schilderwerk, #brugge, #decoratievetechnieken, #binnenschilderwerk, enzovoort. Zo kunnen potentiële klanten je berichten vinden.

Stap 4: Deel afbeeldingen en video's van voltooide projecten

Potentiële klanten zijn geïnteresseerd in het werk dat je schildersbedrijf heeft voltooid. Deel daarom regelmatig afbeeldingen en video's van voltooide projecten om te laten zien wat je te bieden hebt. Deel foto's van de ruimte nadat het werk is voltooid en de meubels weer teruggeplaatst. Dit geeft klanten een realistisch beeld van je werk en laat zien wat ze kunnen verwachten.

Stap 5: Maak gebruik van stories en highlights

Instagram & Facebook stories en highlights zijn geweldige manieren om meer aandacht te krijgen voor je bedrijf. Maak een verhaal van het schilderproces en laat zien hoe de ruimte eruitzag voordat het werk begon en hoe het eruitziet wanneer het klaar is. Ook tijdens het werk kan je posten, laat bijvoorbeeld zien hoe secuur je aflijnt of een decoratieve techniek plaatst. Voeg hoogtepunten toe aan je profiel, zodat mensen ze gemakkelijk kunnen vinden. Dit verhoogt de kans dat klanten je schilderwerk opmerken.

Stap 6: Praat met je klanten

Het is belangrijk om met potentiële klanten op social media te praten. Beantwoord vragen die ze hebben en reageer op opmerkingen die ze maken. Dit geeft klanten vertrouwen in je bedrijf.

 

Stap 7: Vraag klanten om je diensten te delen

Vraag jouw klanten om je diensten te delen op social media. Een mooi woordje doet al wonderen.

 

Met deze tips en stappen kun je jouw social media gebruiken om nieuwe klanten te werven en jouw schildersbedrijf te laten groeien!