Kleurrijke samenwerking Kortrijkse scholen en Paintfactory

10/05/2022

Wij werken voor ons nieuwe showroomconcept samen met de schildersafdeling van 2 Kortrijkse scholen: het Guldensporencollege en Athena Campus Heule. Voor het project werden beide scholen gevraagd om de creatieve ontwerpen van ons volledig uit te werken in een verscheidenheid aan decoratieve technieken en kleuren. Het resultaat is te bewonderen in onze nieuwe winkel op de Pottelberg. 

 

Verf beleven in Kortrijk!

Wij openden op 1 december een vijfde winkel in Kortrijk. De winkel is te vinden op de Pottelberg: een makkelijk bereikbare en bruisende site. In al onze winkels staan kleur, beleving en een persoonlijke benadering centraal. 

Nieuw showroomconcept in samenwerking met Kortrijkse scholen

Kiezen tussen kleuren en texturen blijft moeilijk. Na lang onderzoek om de perfecte weergave hiervoor te vinden hebben we een nieuw showroomconcept ontwikkeld. Verspreid in onze winkel hangen grote frames aan bewegende molens, met daarin panelen die een artistieke interpretatie tonen van kleur- en stijladvies.

Samen met onze kleuradviseur Florence kozen we de kleuren per onderdeel: binnenverven, buitenverven, vloerverven, houtveredeling en ga zo maar door.

Perfect passend in het leerplan

De keuze voor het Guldensporencollege en Athena was snel gemaakt. Beide zijn in de ruime omgeving bekend als de referentie voor hun opleiding tot schilder en decorateur en wij staan prat op lokale initiatieven te ondersteunen. Voor Athena Heule is de zoektocht naar externe partners een continue opdracht.

Elice Devos, Elien Ducoulombier en Pieter Vandamme, leerkrachten schilder-decorateur Athena Campus Heule: “Onze leerlingen hebben met deze samenwerking kunnen proeven hoe het werken is in een schilderbedrijf, met een heuse opdracht van derden. De volledige basis kwam aan bod: van schaalberekening tot het reinigen van borstels en verschillende technieken. Ze leerden met tal van nieuwe producten en materialen werken, wij kijken al uit naar een volgend gezamenlijk project!”