Kleurtrends 2021: We feel nature

29/10/2020

Buiten naar binnen halen is al enkele jaren een trend en we blijven hier ook dit jaar aan vasthouden. Het duurzaamheidsaspect speelt eveneens een rol en daarom mag het allemaal een zeer natuurlijke feel hebben. Combinaties van natuurkleuren met beige, een mix van oud en nieuw, upcycling van leuke hebbedingetjes … het blijft een winning team voor zowel Scandinavische, industriële als andere interieurstijlen.

Speels en kleurrijk? Ook dat mag in 2021. Met de primaire kleuren, felle tinten en een waaier aan neon-pastel creëer je de meest opvallende interieurdesigns.

Zwart ruimt dit jaar plaats voor een mooi diepblauw dat we zowel op de muren als in meubels terugzien. Deze tint kan je ook heel makkelijk combineren met andere kleuren wat zorgt voor een karaktervol intermezzo in je interieur.

Neutrale kleuren zoals beige zijn een blijver, maar ook grijstinten zijn aan een opmars bezig.

Groen blijft geliefd en ook daarom hebben wij ‘Peterseliegroen’ tot ons trendkleur 2021 gedoopt. Het is een rustgevend kleur dat toch extra karakter aan een ruimte geeft.

Deze tint past in elke ruimte, maar zullen we waarschijnlijk vooral zien opduiken in de leefruimte of de slaapkamer als warm accent. De kleur kan uiteraard ook een hele ruimte invullen met een sfeervolle gloed.

Peterseliegroen is uitstekend te combineren met bijna alle andere tinten van de trendcollectie. Met felle kleuren zoals roze, geel of blauw krijg je een speels kleurenspel, terwijl een combinatie met beige of wittinten eerder een rustgevend effect geeft. Het is aan jou of je kiest voor een oase van rust of voluit gaat voor creatieve vrolijkheid.