Plinten: de finishing touch

16/11/2021

Als je een kamer of ruimte herinricht, zorgen de plinten voor een fraaie verbinding tussen de wand en de vloer. Ze maken het geheel af en geven stijl aan je vernieuwde interieur. Soms is het echter moeilijk om de bestaande plinten te verwijderen of moeten er storende elektriciteitskabels weggemoffeld worden. Of misschien wil je wel de plinten in dezelfde kleur als je muur? Met de overzetplinten SX171 van Orac Decor heb je geen obstakels meer en ga je voor een perfecte afwerking en een optimaal resultaat. De overzetplinten werden speciaal ontworpen om over bestaande plinten te plaatsen. Bovendien zijn ze waterbestendig en overschilderbaar. Het concept won bovendien ook een Smart Design Award op de Intiriobeurs.

Alle Orac Decor®-plinten zijn gemaakt van Duropolymer®, een extra sterke geëxtrudeerde polystyreenmix van hoge densiteit. In tegenstelling tot mdf en hout kan Duropolymer® tegen een stootje en is het daarenboven uitstekend bestand tegen water. Dat maakt Duropolymer® de ideale partner voor vloeren die gedweild worden. Het bijzondere materiaal behoudt zijn vorm als het nat wordt en bij intensief gebruik komen er geen deukjes in.
De plinten zijn gemakkelijk te verzagen en al even gemakkelijk te installeren met behulp van de ORAC® DecoFix-lijmen. Na plaatsing kan je de overzetplint gewoon schilderen. Een tip: als je de plint schildert in de kleur van de muur, ziet een ruimte er hoger en luchtiger uit. De nieuwe overzetplint meet 10 bij 2,2 cm. 
Kom alvast langs naar een van onze Paintfactory-stores voor meer informatie over dit innovatief concept.