Stap voor stap: mooi aflijnen...

30/06/2022

Stap voor stap: mooie aflijning tussen twee verschillende kleuren

Vaak krijgen wij de opmerking van klanten dat ze moeite hebben om een mooie lijn te maken tussen twee verschillende kleuren in de hoek. Er worden hiervoor allerlei hulpmiddelen gebruikt zoals karton of een spatel die dan in de hoek wordt gehouden, maar deze zijn allesbehalve effectief.

Klaar dit klusje in een fluitje van een cent met onderstaande stappen:
 
1. Begin met het plaatsen van je primer. Je kan deze trouwens ook al laten aankleuren, zo spaar je vaak een eindlaag uit! Bij het plaatsen van de primer hoef je in principe niets af te plakken: het is immers niet zo erg als je nu nog geen perfecte aflijning hebt.
 
2. Laat de primer voldoende uitdrogen en start dan met het plaatsen van 1 of 2 eindlagen van het eerste kleur. We adviseren om de lichtste kleur eerst af te werken.
 
3. Laat de verf voldoende lang uitdrogen, de juiste droogtijden vind je op het etiket en de technische fiche van de verf. 
 
4. Kleef paarse 309 Masking Tape, een lichtklevende afdektape van soepel en sterk Washi-papier die ideaal is voor pas geschilderde oppervlakken. Op de foto kleven we de tape op de lichtste kleur.
IMG_0022 (Kopie).JPG  
 
5. Neem met een fijne borstel wat verf van het lichtste kleur op en strijk hiermee in de hoek. Je zal daardoor wat verf op de andere muur hebben, maar dat is geen probleem. Op plaatsen waar de tape niet of onvoldoende is aangedrukt, zal door deze actie, de verf met de lichtste kleur onder de tape lopen. Ook dit is niet erg, aangezien je tape op de muur met het lichtste kleur hangt.
IMG_0024 (Kopie).JPG
 
6. Neem een droge vod en neem de overtollige verf weg.
IMG_0027 (Kopie).JPG
 
7. Je kan nu onmiddellijk starten met het andere (accent)kleur. Je hoeft geen schrik te hebben dat de donkere kleur op de lichte muur terechtkomt omdat je in stap 5 de tape hebt geschilderd met het lichtste kleur. De tape is dus als het ware 'volgelopen' met de lichtste kleur.
 
8. Trek de tape af in een hoek van 90°.
IMG_0028 (Kopie).JPG
 
9. Je hebt nu een mooie aflijning tussen 2 kleuren.
IMG_0015 (Kopie).JPG